subota, 11. lipnja 2011.

Elber: "Bavarci još uvijek nisu dosegli razinu Barcelone i Reala iz Madrida"

Bivši napadač Bayerna Giovane Elber smatra kako Njemački divovi još uvijek nisu dosegli razinu europskog prvaka Barcelone te kralja kupa reala iz Madrida.

38-godišnji Brazilac vjeruje kako su dolasci Manuela Neuera i Rafinhe tek početak ljetnih pojačanja, kao što su daljnja pojačanja u obrani.

"Još uvijek nismo na razini barcelone i Real Madrida. Barcelona je prošle sezone igrala nevjerovatan nogomet. Real ima dobre igrače, ali Barcelona je daleko ispred njih. U Bayernu tim uvijek mora biti važniji od pojedinca. Baš kao što smo bili mi 2001. godine, kada smo bili iznimno jaki kao zajednica. Bavarci ponovno moraju postati takvi, Ribery i Robben su tek pojedinci", rekao je Elber u razgovoru za TZ.

"Manuel Neuer i Rafinha su dobri, ali sezona je duga. U svakom slučaju nam je potreban još jedan stoper."

Legenda Bayerna se također osvrnula na vođenje bivšeg trenera Bayerna Louis van Gaala, koji prošlog ljeta nije htio dovesti niti jedno pojačanje.

"Sada možemo uvidjeti kako je to bila greška. Louis van Gaal je mislio da će to tako ići, ali to se nije dogodilo. Trebao je dovesti pojačanja.. Bayern ove sezone nije osvojio ništa i to je imperativ za pojačanja."

"Pitanje je samo gdje. Vezni red je dobro funcionisao, ali to nije bio slučaj i kod obrane. Neuer i Rafinha su dva izvaredna igrača, obrana će sigurno bolje funkcionisati."

Elber je također uveliko pohvalio zvijedu Bayerna napadača maria Gomeza, koji je sezonu završio uz 40 postignutih golova u svim takmičenjima.

"Sretan sam zbog Gomeza, jer uvijek sam govorio kako on treba ostati u timu. Prva sezona za njega je bila iznimno teška, mnogi su ga nazivali promašajem. Ipak, ja sam mu uvijek govorio kako je pred njim još mnogo rada i da treba samo držati glavu uspravno, što je i pokažao prošle sezone."

Brazilac je također prokomentirao i Manuela Neuera, najnovije pojačanje bavaraca ovog ljetnog transfera, te da je nad njim velik pritisak da li će ili pak ne biti zamjena za Olivera Kahna.

"U svakom slučaju, gledano iz iskustva Manuel Neuer je mnogo mirniji od Olia Kahna. On je uvijek bio zapaljiv, davao sve od sebe, dok je Manuel Neuer više povučen. On mora imati svoj stav, a ne kopirati Kahna, ukoliko bi to činio to bi bila pogreška. On mora igrati kao Manuel Neuer, i to će biti više nego dovoljno."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar