utorak, 22. ožujka 2011.

Kadet Sarajeva Erol Mrzić na probi u Bayernu

Talentovani nogometaš na treninzima pokazao kvalitet. Bayern se zagrijao za mladog Bosanca.

Erol Mrzić jedan od najboljih nogometaša kadetskog tima Sarajeva (rođen 1994. godine) proteklu sedmicu uz dozvolu matičnog kluba i posredstvom menadžera Čengić Nermina, proveo je na treninzima u slavom Bayernu. Mrzić je trenirao sa najtalentovanijim igračima Bayerna, koji su radili pod budnim okom Stefana Beckenbauera, inače sina legendarnog Franca, nekadašnjeg predsjednika višestrukom njemačkog i evropskog prvaka.
Mrzić je ostavio je odličan dojam u redovima slavnog bavarskog kluba.

"Bilo je fantastično trenirati u Bayernu. Kada sam obukao trenerku slavnog kluba, poželio sam da je nikada ne skinem. Ovo je veliki motiv za mene da nastavim sa treninzima, kako bih jednog dana obukao dres slavnog Bayerna", rekao je Mrzić.

Poznati menadžer Nermin Čengić, koji u Bayernu već ima jednog igrača, Ivicu Olića, bio je zadovoljan onim što je Mrzić pružio.

"On je pokazao da je odličan igrač. Vrlo je talentovan, a ravnopravno se nosio sa starijim igračima. Bayern ozbiljno računa na njega. Vjerujem da će Erol karijeru nastaviti u velikom klubu", rekao je Čengić.

Mrzić je trenutno posvećen treninzima u Sarajevu. Mirza Varešanović prvi trener ''bordo'' tima ozbiljno računa na njega. Iako još uvijek nije punoljetan, Mrzić bi vrlo brzo mogao obući dres prvog tima Sarajeva.
Izvor vijesti - Sportin.ba

Nema komentara:

Objavi komentar