utorak, 2. studenoga 2010.

Butt: ''Moramo udariti po gasu''

On je veliki oslonac timu Bayerna, on je već u Cluj igrao; i pred meč Bayerna u Ligu Prvaka protiv Rumunskog osvajača duple krune, Butt je dao intervju za fcbayern.de. Sa kojim ciljem leti golman Bayerna za Cluj, kako se ponaša tim zbog velikih povreda u Bayernu, i kako je bila njegova prva utakmica u Cluj?...

fcbayern.de: Jorg tvoja utakmica protiv Freiburga je bila upitana? Možeš li na teren protiv Cluja?

Butt: "Da mogu, sve je uredu. Protiv Freiburga sam na zagrijavaju imao malo problema sa leđima, mišić je bio tvrd, ali mogao sam da igram. Poslije utakmice i u nedjelju sam bio pod njegom doktora, sad je sve OK.''

fcbayern.de: Ti možeš da igraš za razliku od Olica koji ispada šest mjeseci. I Badstuber ne može u Cluju igrati. Kako je tim te povrede prihvatio dan pred utakmicu?

Butt: "Normalno da je to loše, kada baš sad u tako važnoj fazi sezone, ispadaju igrači zbog brojnih povreda. Ali i tim koji sada stoji na teren zaslužuje pohvalu. Oni uzimaju u momentu potrebne bodove. Naravno da mi želimo sto je moguće brze povratak povrijeđenih igrača. Neki su već u Reha trening, kao npr. Ribery, koji bi nadamo se trebao ubrzo da se vrati u tim."

fcbayern.de: S 15 igrača letite u Cluj, šta očekujete od te utakmice?

Butt: "U prvoj utakmici u Minhenu smo vidjeli da se Cluj i poslije 3-1 nije predavao, 3-2 su izborili i imali su dobru šansu iz kontre. Gdje je moglo 3-3 da bude. Moramo biti oprezni, neće biti lako. U momentu u Ligu Prvaka izgleda dobro za nas. Ali ne smijemo utakmicu u Cluj da uzmemo na laka leđa, i da mislimo da će samo od sebi dobro ići. Moramo sada još jedan put udariti po gasu, da pobijedimo utakmicu i prolazak u osminu finala je osiguran."

fcbayern.de: Jesi li igrao u Rumuniju nekada?

Butt: "Sa Benfica Lissabon sam odigrao svoj prvi prijateljski meč u Cluj, 2-2 je bio rezultat. Rumuni imaju igračku i individualnu dobru klasu. Ne smije se od tih nepoznatih imena iritirati."

fcbayern.de: Bayernu bi možda i neriješeno bilo dovoljno?

Butt: "Ne, mi želimo biti prvi u grupi. Za to moramo da pobijedimo. Sa neriješenim rezultatom smo prošli dalje, ali nije sigurno dali na prvoj poziciji u grupi. Jednostavno moramo da pobijedimo."

fcbayern.de: Sa pobjedom bi mogli i novi startni rekord Bayerna u Ligu Prvaka postavit, jeli to kod vas tema?

Butt: "Naravno da je lijepo, kada si kao igrač za taj rekord zaslužan. Ali sutra je samo važno to da prođemo dalje, i mi želimo biti prvi na tebeli. To možemo sutra završit sa tri boda i tačka, kraj!"

preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar