utorak, 5. listopada 2010.

Nijemci jedva za prolaznu ocjenu, četiri špice zajedno tri gola!

Kriza golgetera

Prvo mu se u Bremenu "dogodio" Marko Marin, a potom je stigla ozljeda, pa mu Tel Aviv dolazi u najnezgodnijem trenutku. No, ni Vedran, poput Šimunića, u ključnim utakmicama reprezentacije nikada nije podbacio. Iza njega je više od 100 nastupa u najjačoj svjetskoj ligi, te ga ni suparnik, ni ambijent na Ramat Ganu neće impresionirati.

Kao stopersko rješenje Biliću se sada nameće Schildenfeld, koji u Sturmu igra standardno, a konkurent mu je mlađi i potentniji Dejan Lovren, također s kontinuitetom nastupa, ali u neusporedivo jačem francuskom prvenstvu, te u Ligi prvaka. Možda upravo Lovren bude Bilićev džoker u Tel Avivu...

Nažalost, najveću krizu proživljava mala hrvatska kolonija u Bundesligi. Njih šestorica igraju za jedva prolaznu ocjenu 3,83, a napadači, Ivica Olić i Mario Mandžukić, nisu postigli niti jedan pogodak u sedam kola. Mandži tako kao jedini golovi ove sezone svijetle oni protiv Kopra u Dinamovu dresu, u prvoj utakmici sezone, dok je Ola zabio samo za reprezentaciju u Rigi.

Od hrvatskih reprezentativnih napadača u Bundesligi tek je ozlijeđeni Petrić postigao jedan pogodak, a Srđan Lakić čak pet, no on kod Bilića nije u ozbiljnim kombinacijama. Najbolje ocijenjeni Hrvat u Bundesligi je Ivo Iličević s 3,00 (zabio je i dva gola za Kaiserslautern), a najlošiju ocjenu ima Olić, 4,63. No, Ola se i u prošloj sezoni kasnije "upalio", te uz Robbena bio najbolji igrač Bayerna.

Nema komentara:

Objavi komentar