četvrtak, 7. travnja 2011.

Van Gaal: "Pasivni ofsajd je glupo pravilo"

Deset od osamnaest glavnih trenera u Bundesligi, pozvalo je na ukidanje pravila pasivnog ofsajda. Također i Bayernov trener Louis van Gaal je među tih deset...

Prema istraživanju koje je sproveo sportski magazin "Kicker": Pet trenera podržava to pravilo, tri trenera su za promjene pravila a ostali su za potpuno ukiranje tog pravila.

"Pasivni ofsajd je glupo pravilo." , rekao je Bayernov trener Louis van Gaal, on dobiva podršku i od svog budućeg nasljednika. "Ako netko stoji u ofsajdu bez obzira gdje je, to treba suditi." , rekao je Jupp Heynckes trenutni trener Bayer Leverkusena.

Uzrok rasprave oko pasivnog ofsajda je nedavne kontroverzni gol Eintrachtovog igrača Alexander Meiera u utakmici u Wolfsburgu (1-1).


Jürgen Klopp, trener lidera Borussije Dortmund, smatra da je pravilo u redu, "kada se primjenjuje sa zdravim razumom." U Wolfsburg, to nije bio slučaj.

Stoga novi trener Schalkea Ralf Rangnick poziva na, "strožije i ravnomjernije procjenjivanje". Njegov kolega iz Hannovera, Mirko Slomka, kaže da mu je pasivni ofsajd vrlo uzbudljivo, "jer omogućuje neke zanimljive taktičke mogućnosti".

Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar