utorak, 5. listopada 2010.

Rummenigge: Nije mi problem izgovoriti riječ ''kriza''

Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge otvoreno priznaje da je njegova momčad u velikim problemima, ali za sve ovosezonske neuspjehe krivi igrače, a ne trenera Louisa van Gaala...

Aktualni prvaci Njemačke su u prvih sedam kola prikupili samo 8 bodova, pa za vodećim Mainzom zaostaju 13 bodova! Rummenigge ne skriva ni u javnom istupu da je momčad zapala u duboku krizu, ali odbija i pomisliti, a kamoli reći da je išta kriv trener Louis van Gaal, s kojim je njemački nogometni gigant krajem prolog mjeseca produljio ugovor za još godinu dana, odnosno do ljeta 2012. godine...

"Zabrinuti smo, kako ne, pa ne možemo se dopustiti poziciju u kojoj se trenutno nalazimo. U velikoj smo nevolji i moramo se brže-bolje iz toga izvući. Očekujem da već u u sljedećoj utakmici protiv Hannovera našim navijačima nadoknadimo ono što smo im uskratili u zadnje tri-četiri utakmice, jer to nije niti nalikovalo na Bayern" , oštar je Rummenigge.

No, čelnik najvećeg njemačkog kluba tvrdi da posao nizozemskog trenera Louisa van Gaala nije niti najmanje ugrožen.

"Potpuno smo uvjereni u njegovu kvalitetu i maksimalno podržavamo njegovu trenersku filozifiju. Nažalost, on s klupe ne može zabiti ili obraniti gol. Jednoglasno smo dogovorili produljenje njegovog ugovora, a poraz od Borussije u Dortmundu (2-0, op.a.) u zadnjem kolu nije promijenio naše mišljenje. No, jasno je da s trenutnom situacijom ne možemo biti zadovoljni. Znate, ja nemam nikakvih problema izgovoriti riječ kriza." , izjavio je Rummenigge za Sportinglife.com.

Na kraju, veli da još uvijek ne gubi vjeru da Bayern može obraniti naslov prvaka Njemačke.

"Znam da zaostajemo 13 bodova za vodećim na ljestvici i da je ovo povijesno loša situacija, ali nisam spreman odreći se naših ciljeva nakon 7 kola u prvenstvu. Bayern sada mora pokazati da je spreman popraviti ovaj iznimno loš početak" , zaključio je Rummenigge.

Nema komentara:

Objavi komentar