nedjelja, 31. listopada 2010.

Hoeneß napada Van Gaala

Predsjednik Bayerna napada Van Gaala: '' On ne akceptira mišljenje drugih.''

U Bayernu bi trebalo da je sada malo mirnija situacija, u Bundesligi su slavili protiv Freiburga 4-2 i tako su se popeli na sedmoj poziciji.U Ligi Prvaka fali samo još jedan bod za prolazak dalje.

Ali tri dana pred meč u Ligu Prvaka protiv CFR Cluja Uli Hoenes je zapalio novu vatru. Predsjednik Bayerna kod ''SKY90'' je pola sata sebi dozvolio da napada Van Gaala.

''Teško je sa njim pričati.''

''Sa njim je teško pričati, ne akceptira mišljenje drugih, sa njim vise nemam šta mnogo da popričam.'' , rekao je Uli Hoenes, te dodao: ''Isto je kao i sa Felixom Magathom fudbalski klub nije bina za jednoga čoveka''.

Hoenes je priznao da su se kritike nad Van Gaalom sve više i više skupljale u njemu. U Petak je Hoenes za ''Liga Total'' rekao da sa Van Gaalovim ponašanjem i nastupima nije zadovoljan.

Taktičke diskusije sa njim ne možemo vodit: ''Daš mu savjet,a on radi suprotno''.

''Uprava je rekla sad je dosta!''

"Igrače koji su u pozadini koji nisu igrali u prvom timu prošle sezone, koji nisu igrali SP njih nije ojačao, njihova samopouzdanja su mogla da se povećaju."

Hoenes je rekao da su on i Rummenigge rekli: "Sad je dosta oni su tu i sada će da nam pomognu."

"Svih 20 igrača što imamo moramo im držat raspoloženje. Tu je jednom ili drugom učinjena nepravda." Hoenes tu govori za Maria Gomeza, Demichelisa i Tymoshchuka, koji samo igraju zbog brojnih povreda u Bayernu.

"Kod nas ima pet igrača koji su na pogrešnim pozicijama igrali."

Hoenes brani politiku koju Bayern ima kada obavlja transfere. "Tymoshchuk cijelu jednu godinu nije bio dobar za Bayern. Protiv Freiburga je bio najbolji čovjek u drugom poluvremenu. Pokazuje se da su igrači upotrebljivi."

"Bez tih igrača bi tema osvajanje Lige još odavno bila završena." Da li je van Gaal iz tih događaja naučio Hoenes ne veruje: "On će čuti ove kritike, ali ih neće prihvatiti."

preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar