utorak, 28. lipnja 2011.

Hoeness se povlači zbog Nerlingera

U utorak je bavarski velikan pod vodstvom novog trenera Jupp Heynckesa započeo prvi trening za predstojeću sezonu.Međutim, ovaj trening je propustio predsjednik Uli Hoeness, koji se nalazio na sasvim drugom terenu.

Nekadašnji menađer je učestvovao zajedno sa Karl Hopfnerom na humanitarnom golf turniru "Conrad-Open" u Schwanhofu.Kako nebi ometao posao njegovom nasledniku Christianu Nerlingeru, Hoeness je namjerno izbegao početne treninge.

"Ovaj turnir je došao u pravom trenutku.Ali i da sam ostao u Minhenu, ipak se nebi pojavio na prvi trening", izjavio je predsjednik za njemački list Bild, navodeći istovremeno i razlog zato:

"Jer odmah bi stigle prve kritike.Ali želim da se što više držim u pozadini kako bi Christian mogao sam predstaviti nove igrače."

Krajem prošle sezone, Nerlinger je u više naleta kritikovan od strane Franza Beckenbauera, koji je tvrdio kako je Nerlinger još uvjek marioneta moćnog Hoenessa.

"Ljudi prolaze pored Nerlingove kancerlarije kako bi došli do Hoenessa.Christian je odradio svoj posao na dobar način.Mada još uvjek nije izašao iz pozadine.To će se promijeniti.To se mora jednostavno promijeniti kako bi ga prihvatili ostali", izjavio je Beckenbauer.

Hoeness je najprije kritikovao ovakav komentar bavarske legende, međutim na kraju se odlučio da se maksimalno povuče iz dešavanja vezanih za bavarsku politiku.
Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar