četvrtak, 2. lipnja 2011.

Berbatov idealna zamjena za Klosea?

Minhenski list "tz" prenosi kako bi se najbolji bugarski nogometaš Dimitar Berbatov uskoro mogao vratiti u Bundesligu i to u redove Bayerna...

Uprava Bayerna očigledno traži zamjenu za ne zadovoljnog napadača Miroslava Klosea, koji je postao meta mnogih evropski prvoligaša.Pored engleskog FC Evertona, za 33-godišnjeg napadača su također zainteresovani i Tottenham Hotspur, Valencia kao i talijanski prvoligaš Lazio.

Upravo talijanski prvoligaš, nudi Kloseu godišnju platu od 1,8 miliona eura kao i dvogodišnji ugovor. Lazio je i početkom tekuće godine poslao ponudu za njemačkog reprezentativca, međutim Bavarci su odbili.

"Bayern je tražio odštetu koju Lazio nije htio prihvatiti. Sada sam odlučujem o svojoj sudbini." , izjavio je Klose za Corriere dello Sport.

Berbatov je jedan od igrača koji bi mogao biti veliko pojačanje Bayerna. 30-godišnji napadač je stekao igračku reputaciju igrajući u Bundesligašu Bayeru iz Leverkusena.

Iako je Berbatov najuspješniji strijelac Premiershipa on je ne zadovoljan u Manchesteru, jer nema stalno mjesto u ekipi a i pregovori oko produženja ugovora idu u lošem pravcu.

Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar