petak, 4. veljače 2011.

Van Gaal želi prvu pobjedu protiv Kölna

Sve dobre stvari dolaze u troje. Nakon zadnje dvije pobjede u gostima, u DFB-Pokalu u Aachenu (4-0) i u Bundesligi kod Werdera iz Bremena (3-1) želi Bayern treću u nizu utakmicu u gostima uspješno okončati i također bez Robbena, nakon osvajanja trećeg mjesta, započeti napad na drugo mjesto.

„Treće mjesto nije to, što bi za FC Bayern München značilo sunce. Mi želimo da se popnemo čak i više“, rekao je Mario Gomez pred utakmicu sa 16-plasiranom ekipom. „Želimo pobijediti. Zadnju utakmicu u gostima smo pobijedili. To želimo također i u Kölnu uraditi“, tako kaže najbolji napadač Bayerna. „U Köln putujemo širokih prsa, i želimo tamo našu seriju nastaviti i pobijediti“, dodao je Andreas Ottl.

Ali je Bayern upozoren prije odlaska u Köln. Zadnje tri utakmice sa 'Jarčevima' su završene neriješenim rezultatom. „Köln nije dobar protivnik za mene“, kaže trener Louis van Gaal. „Pod mojim vodstvom, mi još uvijek nismo dobili takmičarsku utakmicu protiv Kölna“, kaže van Gaal dalje. Samo u dvije prijateljske utakmice u predsezoni, pod vodstvom van Gaala, je Bayern pobijedio Köln.

„U zadnjim utakmicama smo se uvijek puno mučili, sada je vrijeme da se to promijeni“, misli Ottl. Ali 'Rekordmeister' ne može računati na usluge Arjena Robbena. Holanđanin je propustio i trening u petak zbog gripe, test stresa u centru za obuku je pokazao: utakmica na ' RheinEnergieStadion' će se održati bez 27-godišnjeg doprvaka svijeta.

Zbog toga se van Gaal mora osloniti na Ribery-ja, koji se vraća u tim nakon uganuća koljena. Opet, prerano je govoriti da li će se Ribery naći u prvih 11. „Altintop i Müller su alternativa za te pozicije“, rekao je van Gaal.

Ali i bez Robbena i sa Ribery-om na klupi kao džoker – protiv jednog “tvrdog protivnika“ sa “veoma dobrim igračima“, za Bayern važi samo treća pobjeda u nizu, u duelu sa drugoplasiranim Leverkusenom za direktni plasman u Ligu Prvaka. „Neriješeno je, sa 'pravilom tri boda', uvijek loše“, kaže van Gaal.

Pored Robbena, Holanđaninu nedostaju još povrijeđeni Ivica Olić, Diego Contento i Toni Kroos. Zadnji je, prvi put nakon ozljede, u petak trčao lagano po terenu. No kada će se igrač Njemačke, koji ima ozljedu stopala već šest sedmica, vratiti u momčad, je još uvijek otvoreno. Tako će Bayern sa 16 igrača u Köln.

„U Kölnu je uvijek teška utakmica. Moramo pobijediti. Neće biti nimalo lagano, ali momčad zna o čemu se radi“, rekao je Holger Badstuber, koji se veseli izazovima u predstojeća tri takmičenja. „Sada dolaze 'vruće' sedmice. Svaka utakmica se od sad zove: 'Smrt ili Gladioli.“

Izvor vijesti - Preveo: Muhamedlj

Nema komentara:

Objavi komentar