subota, 26. veljače 2011.

Izjave nakon poraza protiv Dortmunda

Arjen Robben (r.) und Franck Ribéry waren nach der Partie sprachlos
Ekipa minhenskog Bayerna doživjela je na današnjoj utakmici protiv Dortmunda već šesti poraz u tekućoj sezoni. Ne samo što su izgubili najvažniji meč sezone već su također izgubili i treće mjesto bundesligaške tabele. Također se Bayer Leverkusen može sutra odvojiti Bavarcima na dalekih šest bodova. Katastrofalnoj igri slijedile su fatalne posljedice.

Louis van Gaal: "Dominirali smo drugo poluvrijeme ali igrači Dortmunda su postigli golove u pravom trenutku. Zbog toga su zasluženo pobijedili. Pravili smo velike individualne greške. Šteta što nam se tako nešto dešava baš protiv Borussije. Ali to je bila također Dortmundova zasluga, to su uradili vrlo dobro. Prvenstvo smo već prije ove utakmice izgubili. Moramo na svoj rad gledati te startati sa jednom serijom pobjeda. Jedna je danas prekinuta. Ali Bayer Leverkusen također ima šansi. Ne igra samo Bayern u Bundesligi."

Jürgen Klopp(trener Dortmunda): "Ovo je za nas veliki dan i uspjeh. Utakmicu je pratilo 198 država, što je zaista posebno. Prije devetnaest godina smo zadnji put slavili pobjedu u Minhenu. Veoma smo zadovoljni. Naši momci su danas uložili dosta truda, međutim manje truda bi bilo loše protiv Bayerna."

Franz Beckenbauer: "Ukoliko Dortmund uspije približno današnjem učinku da nastavi sezonu onda će uspjeti osvajanje naslova. Nadali smo se na zimskoj pauzi nekoj epidemiji u redovima Dortmunda koja će njihov uspjeh zaustaviti. Međutim to se nije desilo.Mislim da je Bayern igrao dobro. Ovo je bio susret njemačkih velikana. U napadu je bilo odlično. Na kraju je ova pobjeda ipak bila zaslužena. Sami smo sebe pucali u koljena sa individualnim greškama. To je bilo protiv Dortmunda veoma opasno."

Philipp Lahm: "Sami smo sebi otežali život. Tokom prvog dijela utakmice smo pogotovo mentalno bili još umorni. Nismo uzvraćali udarce. Da je bilo 2:3, sigurno bi mogli još nešto izvući. Dortmund nije za džabe na vodećoj poziciji. Već nekoliko sedmica nismo u borbi za naslov. Dortmund je u prvom dijelu sezone sakupio veliki broj bodova, dok smo mi dosta bodova prosuli."

Karl- Heinz Rummenigge: "Dortmund je zasluženo pobijedio. Bilo nam je jasno da će ova utakmica biti veoma teška. Ali mi ipak želimo ekipu naprijed gurati. Ekipa Dortmunda je igrala sa velikim samopouzdanjem. Zbog toga moramo i priznati kada ekipa igra bolje od nas. Drugo mjesto zaista neće biti lako osvojiti. Ne znači nam ništa ako započnemo sada diskusiju s igračima o prosulim bodovima. Moramo se sada sabrati te pobijediti utakmicu protiv Schalkea u srijedu. Želimo finale u Berlinu."

Izjave za fcb.de:

Louis van Gaal: "Dopustili smo Dortmundu da igra onako kako želi. Oni su odigrali fantastičan presing, dok mi nismo bili dovoljno odmorni za ovaj meč. Prva dva gola dogodila su se nakon individuelnih grešaka. Šteta što nam se to desilo baš protiv Borussije. U ovakvim utakmicama se ne smije događati da moramo dva puta sustizati rezultat. Uprkos tome u prvom poluvremenu smo stvorili četiri ili pet dobrih prilika. U drugom poluvremenu dominirali smo utakmicom ali u odlučujućem trenutku nismo pogodili mrežu. Dortmund je u odlučujućem trenutku postigao gol i do kraja su se odbranili. Na kraju mogu reći da je Dortmund zasluženo pobijedio, a titula je svakako već odavno bila daleka za nas. Sada moramo ponovo napraviti pozitivnu seriju."

Christian Nerlinger: "Jasno je da nismo nastavili onaj korak iz Milana. Dortmundu smo poklonili pobjedu nakon nekoliko nevjerovatnih grešaka. Nakon velikih grešaka nismo se više uspijevali vratiti u ovaj meč. Dortmund ima sjajnu momčad. Klopp je napravio veliku ekipu koja igra lijep taktički nogomet i zbog toga oni su zasluženo prvaci Njemačke. Mi već odavno imamo drugačije ciljeve. Želimo napasti poziciju dva a to neće biti nimalo lako. Ako Leverkusen pobjedi razlika je u šest bodova. Nalazimo se u opasnoj poziciji, ovo se našoj momčadi ne smije događati."

Philipp Lahm: "Bili smo loši ali mislim da ekipa još uvijek nije bila spremna za odigravanje ovog meča. Kada to kažem ne mislim na fizičku spremu nego da psihičku. Samo to je mogao biti razlog zbog velikog broja grešaka u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu nismo bili loši ali nismo imali sreće. Sada nastavljamo sa teškim utakmicama. U Subotu u Hanoveru moramo osvojiti bodove."

Jürgen Klopp: "Ovo je veliki dan za nas. Željeli smo odigrati lijepu utakmicu i to nam je uspjelo. Lijep je osjećaj pobijediti ovdje nakon više od 19 godina."

1.Izvor vijesti 2.Izvor vijesti - Preveli: eco87 & AdnaN55

Nema komentara:

Objavi komentar