subota, 26. veljače 2011.

Bundesliga: FC Bayern - Borussia Dortmund 1:3

http://www.bild.de/BILD/sport/home/2011/02/26/a-dtl-nr-1-bvb__19864573-1298748549.jpg
U derbi utakmici 24. kola Bundeslige dortmundska Borussija je na najbolji mogući način dokazala da u svakom pogledu zaslužuje trenutačno prvo mjesto. Njeni nogometaši su s 3-1 slavili na Allianz Areni protiv Bayerna...

Time su povećali prednost u odnosu na aktualnog prvaka Bayerna na ogromnih 18 bodova, a i drugoplasiranom Bayeru bježe za velikih 13 bodova, makar sastav iz Leverkusena u nedjelju tek mora odraditi svoju utakmicu 24. kola.

Na početku se Borussija bazirala na kontranapade, no kako je utakmica prolazila tako je i Borussija bivala sve svjesnija snage, žešće su napadali i potpuno zasluženo na kraju slavili. Kod prvog pogotka im je uvelike pomogao Schweinsteiger izgubivši loptu na sredini travnjaka, nakon čega su Großkreutz i Barrios izveli školsku kontru za 1-0 i 11. pogodak u sezoni Barriosa.

Drugi pogodak Sahina je bilo velemajstorstvo, odnosno, plasirani udarac s 20-ak metara, dok je domaćinu sudbinu zapečatio Hummels udarcem glavom. Kod tog pogotka je kratak u skoku na stativi ostao hrvatski nogometaš Danijel Pranjić, koji je odigrao svih 90 minuta za Bayern.

Pogodak Brazilca Luiza Gustava, tada za 1-1, sasvim je malo značio Bayernu.

Odigrano je prvih pet subotnjih utakmica 24. kola nogometne Bundeslige, no sve je to priprema za ono što će se od 18 sati događati na Allianz Areni, na kojoj igraju minhenski Bayern i dortmundska Borussija.

Unatoč poslovično raspucanim strijelcima u Bundesligi, ova subota nije bila takav primjer, pa je postignuto ukupno devet pogodaka ili manje od dva po utakmici.

http://oi52.tinypic.com/dzbdxv.jpg
http://oi55.tinypic.com/23w4jdy.jpg

Izvor vijesti - nogometni-magazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar