utorak, 8. veljače 2011.

Današnje transfer glasine - 08.02.2011.

Pandev na ljeto u Münchenu?
FC Bayern München je stavio sebi za cilj dovođenje 27-godišnjeg Makedonca Gorana Pandeva. Budući da je Inter ove zime kupio Giampaolo Pazzini vjerojatno je da će makedonski reprezentativac na ljeto htjeti otići. Bayern ga je htio dovesti još kad je igrao za Lazio. Inter za Pandeva želi minimalno 7 miliona eura.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Bayern dovodi Rona Vlaara?
FC Bayern München je u potrazi za braničem a jedan od kandidata je i Feyenoordov Ron Vlaar. 25-godišnji kapiten još uvijek ima ugovor do 2012. Od ljeta 2006, holandski internacionalac igra za Feyenoord. Bayernov trener Louis van Gaal sigurno će u narednih nekoliko sedmica pratiti svoga sunarodnjaka na utakmicama i dobiti još bolju sliku o njemu. Transfer za Vlaara bi trebao koštati oko 9 miliona eura.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Obradović stiže u Bayern?
FC Bayern München je u kontaktu sa Real Zaragozom u vezi Ivana Obradovića. Bavarci već neko vrijeme prate 22-godišnje lijevo krilo. Obradović je Zaragozi ugovorom vezan do 2014. U ljeto 2009. u Zaragozu je došao iz beogradskog Partizana. Cijena transfera bi trebala iznositi oko 7 miliona eura.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Za Iičića zainteresirani Tottenham, Bayern i Inter
23-godišnji ofenzivni veznjak Josip Iličić iz Palerma, prema riječima njegovog savjetnika Amira Ružnića u intervjuu za "reterete24.it" je na meti Tottenhama. Slovenski internacionalac ima ugovor do 2015. Već ranije "4-4-2.com" je pisao da su za njega zainteresirani Bayern i Inter.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Bosingwa besplatno dolazu u Bayern?
28-godišnji desni bek Jose Bosingwa iz Chelsea, u junu će promjeniti klub. Kao "4-4-2.com" saznaje portugalski reprezentativac ima na stolu tri ponude. Juventus, Milan i Bayern žele ga besplatno dovesti, trenutno najbolja ponuda je iz Torina.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Pepe ne zna šta će
27-godišnji portugalski branič Pepe iz Real Madrida htio bi znati šta klub planira raditi s njim. Trenutno, portugalski reprezentativac ima ugovor do kraja sljedeće sezone. Realov trener Jose Mourinho bi htio da on ostane, ali ostatak kluba nije toliko oduševljen ovom idejom. Ova situacija natjerala je druge klubove zove u akciju. Već neko vrijeme Chelsea i Bayern pokazuju svoj interes. U međuvremenu, Pepe je također stupio u pregovore i sa Manchester Unitedom. Prema informacijam Real svog braniča neda za manje od 25 miliona eura.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Sevilla željeli Maria Gomeza
Sevilla planira na ljeto nadoknaditi predstojeći odlazak Luisa Fabiana s Marijom Gomezom. 25-godišnji Nijemac će biti glavni kandidat za dolazak. Ali u slučaju prodaje Luisa Fabiana Sevilla ne može dobiti više od 15 miliona eura a ta svota bi bila mala za kupovinu Gomeza.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Chelsea nudi 60 miliona eura za Riberya
Chelsea ozbiljno ulazi u borbu za Francka Ribéryja. London želi dovesti 27-godišnjeg Bayernovog umjetnika. Za Francuza Chelsea će na ljeto ponuditi 60 miliona eura. Ribery je također je vruća tema i u Real Madridu. Iako Francuz ima sa Bayernom ugovor čak do 2015., on bi na ljeto mogao otići zbog Bayernovih slabih rezultata, no pitanje je dali za 60 miliona eura.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki

Mediji: Breno na meti Real Madrida
Real Madrid je zainteresiran za Bayernovog mladog braniča Brena. Ovu vijest su prenijeli "Cadena Ser" i "Defensa Central". Prema njima branič bi ovog ljeta trebao preći u "Kraljevski klub". Breno sa Bayernom ima ugovor do 2012. a šanse da ga Bayern proda ne bi trebale biti velike jer 21-godišnjak je Bayernov branič za budućnost.
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki


Van Bommelova bunućnost neizvjesna
Prema Sky Sport News, Tottenham se sprema dovesti 33-godišnjeg nekadašnjeg kapitena Bayerna Marka van Bommela. Holandski vezni igrač nedavno je potpisao šestomjesečni ugovor sa Milanom i njegova budućnost još je neizvjesna. Van Bommel je izjavio: "Tottenham je jedan od mojih omiljenih timova u Premier ligi, u budućnosti bih želio igrati za njih. U svakom slučaju ja se trenutno dobro osjećam u Milanu, ali ja još ne znam ništa o svojoj budućnosti."
Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar