petak, 14. siječnja 2011.

Spremni, željni i sposobni: Bayern kod 'Vukova' započinje pobjednički niz

Nakon 13 dana priprema, uključujući i sedmodnevni kamp za obuku, te prijateljski meč. Bavarci se ponovno uključuju u borbu Bundeslige putovanjem u goste kod VfL Wolfsburga. Prvaci su naporno radili za povratak u drugi dio sezone, a konačno su fizički i psihički u 'top-formi', te gore od želje za nadoknadu izgubljenog u ligi.

"Igrači gore od želje za nastavak, te ako pitate mene ja gorim više", otkrio je Louis van Gaal: "Ogrovor je 'DA', gorim od želje!" Mi smo tako dobro trenirali, sa tolikom strasču. To je nešto što sam rijetko prije viđao. Zaista sam zaintrigiran da to i potvrdimo protiv Wolfsburga."

"Zadatak Bayerna je taj da dobre poteze prenesu na teren i konačnicu sa pristojnim rezultatom. Imali smo dobar trening kamp, dobro smo obučeni. Timski duh je dobar, zapravo vrlo dobar. Ali, utakmice su ono što je važno", kaže Philipp Lahm, najavljujuči deklasirajuću pobjedu. "Najbitnijie je možemo li pobjediti prvu utakmicu, jer zaista moramo krenuti ka naprijed."

Prvaci bez puno razmišljanja žele pobjedu, minimalni cilj sezone je drugo mjesto, a zatim bilo kako pokušati sustići bodovnu razliku od 14 bodova prednosti odbjeglog lidera Dortmunda. "Ako kranemo ka naprijed, postoji nada", rekao je Gomez. "U nogometu ništa nije nemoguće", dodao je Arjen Robben.


Robben starta?

Holandski as u rukavu Louis van Gaala je novo lice u timu, nakon 6 mjeseci odsustva od povrede. On u subotu nastupa za prvi tim, po prvi put ove sezone, ali trener Louis van Gaal je odbio izjasniti da li će krilni igrač igrati po početku utakmice ili će ući u toku nje. Ipak, Robben je najkasnije odabrao diplomatski odgovor. "Želim igrati važnu ulogu tima, što je to prije moguće", rekao je, odbijajući izjavu njegovog startanja na teren. "Mislim kako je sjajno ponovno biti tu na terenu, te također mislim da ću i zaigrati. Možda odmah po početku utakmice, ili pak na poluvremenu."

Prava pridošlica tima, Luiz Gustavo, koji je na zimu stigao iz Hoffenheima, također želi za svoj novi tim po prvi put nastupati za vikend, ali trener Louis van Gaal ponovno nije pridavao velike šanse za početak Brazilca. Louis van Gaasl je jedino potvrdio debij Thomas Krafta protiv Wolfsburga kao prvog golmana Bayerna. "Cijeli tim u potpunosti i povjerenje u njega", komentirao je Holger Badstuber.


Doba Edina Džeke s 'vukovima'

Domaćini sutrašnjeg duele Wolfsburg se mora pomiriti s tim kako su izgubili primarni izvor golova u poslijednjih godinu dana - 'Edina Džeku'. "Jasno je to velik gubitak za njih", rekao je Robben, iako je pozvao svoje suigrače da ni pod koju cijenu ne podcjene njihovu 13 poziciju na tabeli. "To bi moglo da bude motivacija ostalim igračima, da pokažu kako mogu nastaviti bez njega." U svakom slučaju, Diega i Grafitea se mora pohvaliti da imaju "mnogo kvalitete" u napadu.

Trenera Wolfsburga, Steve McClarena je jednako zaintrigiralo da vidi kako će se njegov tim uspjeti nositi nakon odlaska Edina Džeke. "To je važan trenutak. Moramo dokazati da smo jednina, te kako možemo drugi dio sezone napraviti bolji", naveo je on, "nemamo ništa za izgubiti protiv Bayerna. Dobro smo pripremljeni, tako da ćemo ići na pobjedu."


Gosti kreću u borbu za naslov

Bavarci su se dobro pripremili, spremni na sve da ih 'potope'. "Bit će jako teško", rekao je Lahm, "ali s obzirom na način na koji smo trenirali, vrlo sam, vrlo pozitivnog mišljenja glede šansi za pobjedu." Trener je ukazao na uzastopne pobjede protiv Stuttgarta uoči Božića, kao dokaz uspona. "Ako uspijemo ponovno pobjediti, upozoritv ćemo sve naše suparnike kkao smo još uvijek spremni za utrku."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar