srijeda, 15. prosinca 2010.

Van Bommel na meti Wolfsburga?

Prema pisanju njemačkog dnevnog lista "Bild", kapiten minhenskog Bayerna na izlaznim je vratima i mogao bi napustiti bavarce već u zimskom prijelaznom roku.

Stigao je Holanđanin u Bayernu iz Barcelone na ljeto 2006. godine i vrlo brzo je postao važan član udarne Bayernove ekipe.Iako je ugovorno vezan za Bayern do ljeta 2011. godine, uprava još uvjek nema u planu da mu ponudi novi ugovor.Veliki interes za 33-godišnjeg Holanđanina pokazali su tokom ove sedmice engleski prvoligaši Tottenham kao i Manchester City.

Međutim, najzanimljivija ponuda stigla je upravo iz Bundeslige.Menađzer VFL Wolfsburga izjavio je za njemačke medije kako je oduševljen Holanđaninom:

"Mi uvjek tražimo igrače sa velikim iskustvom.Kao što je Mark Van Bommel.Sretan bi bio kada bi imali jednog igrača kao što je on."

Transfer bi mogao veoma brzo da se odvije.Bavarci su prema pisanju istog lista već našli zamjenu za Van Bommela.Riječ je o igraču Hoffenheima Luizu Gustavu.

Također je stigla izjava Van Bommela vezana za interes Wolfsburga:

"Wolfsburg ima veoma dobru ekipu.Naravno da se sada govori mnogo o transferima.Ali ne želim komentarisati bilo kakve špekulacije."
Izvor vijesti - Preveo: Eco87

Nema komentara:

Objavi komentar