srijeda, 15. prosinca 2010.

Koga Bayern treba dovesti?

Bavarski gigant Bayern kreće u akciju što se tiče kupovine u januaru. Nedavno su produžili ugovore sa svojim važnim igračima Riberyom, Lahmom, Muellerom, Schweiniem... Goal.com pozabavio se sa tim koga Bayern treba kupiti u januarskom prijelaznom roku.

Mnogo problema u kadru ovog dijela sezone imao je Bayern. Bilo je mnogo ozljeda, igrača koji nisu mogli pronaći svoju pravu formu...Tako da sad je za Bayern najviše mjesto na jesenjoj pauzi najvjerovatnije 5. pozicija.

Mnogo se igrača dovodilo u vezu sa Njemačkim klubom. Neuer je bio pred Bayernom ali Gaal još uvijek razmišlja da li da na gol postavi velikog talenta Krafta ili već provjerenog prvog golmana Njemačke reprezentacije Manuela Neuera. Nerlinger je takođe izjavio kako se na januarskom roku ne može pronaći neko adekvatno rješenje, ali da kadar Bayerna treba osvježiti.

Golmani
Samo je jedan pravi kandidat za tu poziciju u Bayernu, Manuel Neuer. Schalkeov golman već se duže vrijeme povezuje sa Bayernom, branmio je i u posljednjem okršaju između Schalkea i Bayerna ( 2: 0 ), gdje se veoma dobro pokazao. Januarski prijelazni rok ne čini se kao prelazak Neuera u Bayern, kojeg i njegov trener želi zadržati u Schalkeu, ali se transfer na ljeto čini gotovo pa neizbježan.

Za Buttovog nasljednika još nekoliko je golmana, ali oni se čine samo kao povezivanje sa Bayernom u mašti. Tu su Carraso, Viviano, Muslera. No, pitanje je da li bi to bilo logično da dovedu nekog od njih, da li bi to imalo ikakvog pomaka. Stoga, čini se da je jedini logičan izbor za ljetni transfer u Bayern što se tiče golmana.

Odbrana
Odakle početi? Bayern ima mnogo problema u odbrani i čini se da je već skoro pa 100% sigurno da će dovesti nekog na tu poziciju. Što se toga tiče tu je mnogo potencijalnih kandidata:

Desni bekovi koji se povezuju sa Bayernom su Bosingwa (Chelsea), Johnson (Liverpool), te igrače je Bayern 'krišom' posmatrao.

Što se tiče lijevog beka tu su : Leighton Baines (Everton), Benoit Tremoulinas (Bordeaux), Domeniko Criscito (Genoa), Taye Taiwo (Olympique Marseille), svi se računaju kao potencijalni kandidati za tu poziciju.

A sada na red dolaze stoperi: John Heitinga (Everton), Adil Rami (Lille), Alvaro Dominguez (Atletico), Miranda i Jon Gudni Fjoluson se povezuju za stopersku poziciju u Bayernu.

U stvarnosti, najozbiljniji kandidat bi mogao biti Miranda. Njegov Agent je već potvrdio kontakt sa Bayernom, a Mirandin ugovor ističe već u 2011 tako da bi ga Sao Paulo radije prodao za neku manju cifru nego za polusezonu dao besplatno svog najboljeg igrača.

I Fjoluson je već bio na promatranju Bayerna. 21- godišnjeg Islanđanina Bavarci procjenjuju kao jednu od većih perspektiva u Evropi što se tiče stoperske pozicije.

Edson Braafheid već može tražiti drugi klub jer će zasigurno biti prodan u januaru zbog svađe sa trenerom. Slična situacija je i kod Demichelisa. Argentinac je nezadovoljan svojom pozicijom u Bavarskom timu. A mladog perspektivnog beka Diega Contenta Bayern bi mogao pustiti na posudbu.

Vezni red
Mark Van Bommel, Ribery, Robben dugo su vremena bili na liječenju od ozljeda. To je navelo Bavarce na razmišljanje o novim veznim igračima. Tada su Kroos i Schweinsteiger imali zadatak playmakera dok su Ottl, Tymoschuk i Altintop dobro nadomjestili nedostatak Bommela. Ima mnogo igrača koje bi Bayern i mogao prodati na zimu. Bommelu ističe ugovor a za njegove usluge zainteresovani su Tottenham, City i Wolfsburg, tako da bi ga Bayern mogao prodati da mu Mark ne bi otišao bez odštete. Dok su za Altintopa i Ottla zainteresovani Roma i Fenerbahche.

Svestrani igrač Leverkusena Arturo Vidal bio bi dobro pojačanje u timu Bayerna. Još je Bayern zainteresiran za Baselovog Xerdana Shaquiria sa čijim su Baselom igrali u 2 navrata u grupnoj fazi, u kojim je utakmicama mladi Shaquiri odlično pokazao svoje kvalitete, a spominje se i Lyonov Michel Bastos. Tu je još zapostavljeni igrač Tottenhama, Niko Kranjčar, koji bi se mogao spojiti u Bayernu sa svojim sunarodnjacima Olićem i Pranjićem, a za Bayern još se na ljeto spominjao transfer koji je još uvijek aktivan u špekulacijama, transfer Wiganovog Charlesa N'Zogbie.

Fanovima Bayerna dragi bi bili i par iz Palerma, Josip Iličić i Javier Pastore, no ta dva igrača neće nigdje otići iz Palerma na januarskom prijelaznom roku. Bayernu bi također dobro došao i tinejdžer Zagrebačkog Dinama, Mateo Kovačić, ili Ylli Sallahi iz SV Kapfenberga.

Napad
Ozljede Miroslava Klosea i Olića natjerali su čelne ljude Bayerna i na razmišljanje o novim napadačima. Jedini centarfor u ekipi ostao je Mario Gomez. Franz Beckenbauer je fan Arsenalovog Nicklasa Bendtnera, te je govorio kako bi se Danac odlično uklopio u Bayern. Tu je još Clujov napadač Lacina Traore.

Tu su i skuplji transferi poput Twenteovog Bryana Luiza, te čini se neizbježnog napadača Wolfsburga, Edina Džeke. Od mladih napadača tu je Dino Špehar iz osijeka za kojeg je Bayern već bio poslao ponudu.

Igrači koje bi Goal.com doveo u Bayern: Miranda, Kranjčar, Kovačić

Igrači Bayerna koje bi Goal.com prodao: Braafheid, Demichelis, Ottl, Altintop

Igrači koje bi Goal.com doveo na posudbu u Bayern: Bendtner

Igrači Bayerna koje bi Goal.com dao na posudbu: -

Goal.com je također sastavio i prvi sastav Bayerna sa igračima koji bi ga pojačali:

Formacija: (4-2-3-1)
Butt

Lahm Breno/ Miranda Badstuber Contento


Tymoshchuk Schweinsteiger


Mueller/Robben Kroos/ Kranjcar Ribery


Gomez/ Bendtner
Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar