utorak, 14. prosinca 2010.

Rummenigge: "Bayern je na nivou s Barcom"

U Bundesligi Bayernu ne ide, protesti navijača protiv golmana Neuera i Schweinsteiger je svoj ugovor produžio do 2016. Šef Bayerna Rummenigge za "Bild" stoji na crti i govori o glavnim temama...


Sportska situacija


Rummenigge: "Godina 2010. bila je dobra za Bayern, sa osvajanjem duple krune i igranjem finala Lige Prvaka. Naravno da nam se ne sviđa 6. pozicija u Ligi. Ali vidim da smo na pravom putu. Arijen se vraća, Schweinsteiger je produžio ugovor, i ako je imao konkretne ponude iz Inter Milana, i Mourinhovo interesovanje za njega je svima poznato. Želimo da se tim razvija. Spremni smo trošiti pare, ali kvalitet mora dolaziti."



Trener Van Gaal


Rummenigge: "Mogu jedno reći: Tim i svi mi smo zadovoljnji sa njim. Imam utisak da se on sve više približava Bayernu, i da sve više razume Bayern."


Upoređenje sa FC Barcelonom


Rummenigge: "Filozofiju koju sada imamo, je ista kao filozofija FC Barcelone. Oni imaju Iniestu, Xavia ljude iz svoje škole. Kod nas su to Lahm i Schweisteiger. Siguran sam kada nam budu svi igrači spremni, tada će biti teško za Barcelonu. Tada smo na istom nivou."


Diskusije oko golmana


Rummenigge: "Iskreno, ne želim tu diskusiju sada da vodim. Kažem da nemamo problem s golmanom. Jorg Butt je jedan prvoklasni golman, Thomas Kraft prvoklasna zamjena, gdje još malo ne možemo pričati da je zamjenik. Dali ćemo preko toga nešto uradit, ne mogu danas da kažem. Nemamo problem u vezi golmana."


Odnos između Riberya i Van Gaala


Rumenigge: "Svi vole Riberya. Ovdje mu je udobno, uvijek kada pobjeđujemo i kada smo uspešni. On je super zvijezda i za njega imamo super trenera."


I kako vidi Rummenigge izjavu Van Gaala: Ako Ribery želi slobodu neka igra tenis!

Rummenigge sa osmehom: "Tu bi morao Ribery da promjeni klub. Mi samo imamo predio za stolni tenis."


Izvor vijesti - Preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar