ponedjeljak, 1. studenoga 2010.

Louis van Gaal vs Uli Hoeness: frcaju iskre na sve strane!

Nakon sastanka u kojem su prisustvovali svi čelni ljudi Bayerna, ali izdvajamo šefa uprave Rummeniggea, Sportskog direktora Nerlingera, Uli Hoenessa i Louis van Gaala.

Oni su svi probali razriješiti sve nesuglasice između Van Gaala i Hoenessa, međutim stvari nimalo ne smiruju, te pomalo sve izmiče kontroli. Hoeness je izjavio slijedeće: „Sa van Gaalom se uopšte nemože normalno raditi, puno je tvrdoglav. Uopšte nesluša savjete drugih ljudi, bilo da je dobar ili loš savjet on radi samo po svome, a to nije nikako uredu. On prošle godine neke igrače je non stop izostavljao bilo da se oni trude na treningu ili ne. Tome mora već jednom doći kraj, ti igrači koje on skoro pa nikako ne koristi svakim danom gube samopouzdanje sve više, u utakmici protiv Freiburga baš ti igrači koje on neželi da koristi su se pokazali kao pravi majstori nogometa, primjer Tymoschuk, Pranjić, Gomez itd.“

Upravo iz ovog gledišta i aspekta se da naslutiti da je trenutna situacija u Bayernu slična kao 'bure baruta na koje je bačena iskra, a sve bi moglo eksplodirati u Hoenessovom intervju'u za Sky90.

Ali, nakon svih ovih izjava, predsjednik je obećao da će sve detaljno razmotriti i dovesti krajnji zaključak, ali kako je više na strani Hoenessa: „Neznam šta reći poslije ovoga, svi imaju svoje mišljenje koje moramo poštovati, ali mislim da je Hoeness malo više upravu. Ti igrači koji se nalaze u klubu moraju igrati i dokazati se.“

Svi znamo da su do neki dan, tačnije prije potpisa novog ugovora sa trenerom Louis van Gaalom da su biti u odličnim odnosima. Međutim Hoeness neke stvari više neće tolelirati, već u datom roku sve ispraviti. Hoeness i Van Gaal iako su u sukobima moraju se družiti još 607. Dana, tačnije do 30. Juna 2012. Godine.



By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar