ponedjeljak, 15. studenoga 2010.

Lahm: „Sljedi naša kazna protivnicima“

Nakon važne pobjede i uspinjanja na tabeli na šesto mjesto Bayern polako riješava slučaj. Ali, najvrijedniji kao inače je bio Gomez koji je jučer bio dvostruki strijelac, ali mogao je postići i svoj treći Hat-trick da nije promašio penal.

Dakle, uslijedila je Bayernova kazna protivnicima za prerano brisanje sa konkurentske liste. Bayern se borio kao nikad, protivniku nije dozvolio niti jedan prodor prema svom golu, tako da je Butt gotovo cijelu utakmicu bio miran, kako se kaže mogao i roštilj zapaliti i počastiti navijače' :D

„Ponovo sam u važnom poslu i to mi je jako sviđa. Volim što sam ostao u Bayernu i nenamjeravam otići“ , rekao je Gomez sa osmjehom na licu.

Ali pored Gomeza i njegova postignuta dva gola, u strijelce se upisao i trenutni kapetan tima Philip Lahm koji je pogodio sa bjele tačke za (2:0).

„Prije svake utakmice dobijemo zadatak da protivniku zabijemo tri ili više pogotka. Što se tiče izvođenja penala također prije utakmice nam je data naredba na osnovu toga, ukoliko budu dva ili više iznuđena penala ja prvi pucam, drugi puca Gomez, a eventualno treći izvodi Andreas Ottl. Jako mi je žao što je Gomez promašio penal i propustio priliku za svojim trećim Hat-trickom u ovoj sezoni“ , kaže Lahm.

Ostaje pitanje za budućnost, ko će izvoditi penale?

„Ne, to se neće promjeniti. Na svakom trenuingu prije utakmice prvo vježbamo izvođenje penala, tu nekad i nije pitanje znanja već i sreće. Prošli put u utakmcii protiv M'Gladbacha je proomašio Schweinsteiger sa u ovoj Gomez, to je zaista gorak osjećaj, ali šta je tu je. Idemo dalje“ , izjavio je Lahm.


By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar