petak, 18. veljače 2011.

Heidel: "Dobar-plan" - Oči u oči Bayernom"

Sportski direktor Mainza, Christian Heidel u intervju'u za 'TZ' govori o ambicijama FSV Mainza 05 i šansama protiv Bayerna.

G. Heidel, Mainz u ladici ponovno za subotu ima dobar plan?

Christian Heidel (smijeh): "Dobar plan? Ne znam. Protiv Bayerna stvoriti neki plan nije jedostavno. Ali, siguran sam da su naši treneri nešto smislili."

Bit će potrebno, jer po prvi put na Bruchwegu igraju zajedno Ribery i Robben.

Christian Heidel: "U pravu ste- To su dva igrača Bayerna koji imaju vrlo različite kvalitete, oni su igrači svijetske klase. Ali, jedno je jasno: Nećemo stavljati trojicu igrača na Riberya i Robbena. Naravno, uvijek želimo odgovoriti protivniku, ali uvijek uz našu igru - čak i kod kuće!"

Zadnja dva puta ste našli prave odgovore i porazili Bayern. Da li ste prvaka tak učinili ljutim?

Christian Heidel: "Ljutim? Nadam se da ne! Ali, vjerujem kako Bavarci ne vole igrati protiv nas. Nije to arogancija, ali uz nekoliko iznimki, protiv Bavaraca smo uvijek igrali jako dobro."

Bojite li se protivnika iz Bavarske?

Christian Heidel: "Ne mogu vam to reći. Da li biste to željeli?

Christian Heidel: "To je stvar iz prošlosti Kaiserslauterna! Ali, da nebi mi smetalo. Samoo: Također imam mnogo slučajeva protiv Bayerna. Dakle, dobro znam kako je to."

Kakvo je stanje u Mainzu? Postoji li promjena u odnosu na prvi dio?

Christian Heidel: "Uopšte ne. Izvana se to ne primjeti. Navijači su vrlo realni, može nam se suditi. Znamo da smo prvaci njemačke. Također znamo da rezultati u drugom dijelu ne podržavaju naš uspjeh. Od 10 utakmica, jednu smo igrali loše, a to je bilo u Kolnu. Mislim da je tim bio bolji, nego što to pokazuje broj bodova."

Koji je cilj Mainza u ovoj sezoni?

Christian Heidel: "Znate, ne idemo tako visoko. Drago nam je to da je vjerovatnost visoka da ćemo u ligi igrati ponovno i iduće godine."

Da li će se šta promjeniti s obzirom ako uđete u Europsku ligu?

Christian Heidel: "Ništa. Svi misle da se mora nešto u klubu promjeniti ako uđe u Europsku ligu. Gospoda bi trebala razmišljati o tome šta je postigla u Euro ligi. Primjer u ekonomskom cilju: finale kupa je 10 puta bolje nego finale Lige Prvaka. Tu je veliki novac koji se troši."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar