srijeda, 3. studenoga 2010.

Kostelić Oliću: Ne sekiraj se, u pravim si rukama!

Ivica je u karijeri bio na osam operacija koljena. Četiri puta u Baselu, tri u Vailu te jednom u Schrunsu.

Od osam operacija na koljenima Ivice Kostelića, tri su obavljene u Vailu u Klinici Steadman, u kojoj će na operacijski stol i Ivica Olić. I s koljenom našeg ponajboljeg nogometaša pozabavit će se slavni ortoped dr. Richard Steadman za kojeg Ivica ima tople preporuke:

"Dr. Steadman je legenda. Najviše ga pamtim po tome što je jako opušten čovjek. Liječnici znaju biti jako tašti, no on je sasvim običan čovjek. Ima reputaciju jednog od najvećih ortopeda, a vrlo je skroman, gotovo samozatajan."

Prvi je put kod dr. Steadmana Ivica dospio u veljači 1999. nakon što je na treningu spusta pao i ozlijedio medijalni kolateralni ligament. Bila je to jedina operacija njegova lijevog koljena. Već u studenome iste godine Ivica se ozlijedio na istoj stazi, Birds of Prey u Beaver Creeku, tada u superveleslalomu, pa su uslijedile dvije nove operacije u Vailu.

"Najprije mi je u studenome operirao meniskus, a potom u siječnju i križni ligament. Taj oporavak trajao je šest mjeseci, a onaj prethodni dva do tri mjeseca. Kada sam ja bio ondje, operiran je bio i talijanski nogometaš Del Piero. Inače, cijela bolnica oblijepljena je posterima i zahvalama velikih sportaša. Dr. Steadman radi dosta s američkim skijašima, stalno ga viđam na utrkama u Beaver Creeku."

Kad smo čuli da je u Daruvarskim toplicama, pobojali smo se da nije razlog tome neka nova operacija, no Ivica nas je umirio:

"U toplicama sam na aktivnom odmoru. Došao sam u nedjelju i ostat ću do srijede. Radim vježbe stabilizacije trupa, plivam, idem na terapije za leđa kod dr. Božidara Egića. Iz Daruvarskih toplica idem na ledenjak Mölltaler, a potom u Levi, na prvu slalomsku utrku sezone." , obavijestio nas je Ivica, koji će na sjevernoameričkoj turneji (Lake Louise, Beaver Creek) voziti svih pet utrka.

Nema komentara:

Objavi komentar