ponedjeljak, 1. studenoga 2010.

10-milionska plata Schweinsteigeru?

Za Bayern je Schweinsteiger jednako važan kao i Ribery. Ukoliko Schweinsteiger produži novi ugovor sa Bayernom on će primati 10. Miliona godišnje upravo kao što je i Ribery'u plača.

Ribery je bio na domak odlaska iz Bayerna u Real, al se u zadnji tren odlučio i produžio novi ugovor sa Bayernom, prema kojem će godišnje primat 10. Miliona. Ali, identična situacija je i sa Schweinsteigerom. Baš kao i Riberya Real Madrid pod svaku cijenu želi dovest u svoje redove i njega.

Međutim Bavarci će učiniti bilo šta samo da zadrže Schweinsteigera kojem ugovor ističe 2012. Godine, čak i produženjem ugovora prema kojem će kao i Ribery dobivat plaču od 10. Miliona eura.

„Ukoliko našim ljudima zatreba, uprava će biti spremna da isplati svaki novčić. Na Schweinsteigera baš kao i na Riberya nećemo stediti, jer znamo koliko je on kao igrač za nas bitan“ , rekao je Hoenes.

Trenutno godišnja plača Schweinsteigeru iznosi 6. Miliona eura godišnje, ali produživanjem ugovora plata će mu se povećat za 66% prema kojoj bi mu plača trebala porasti za 34% gdje bi mu plača iznosila baš kao i Ribery'u 10. Miliona eura.

„On se u zadnje godinu ili dvije u potpunosti promjeno, ali najbolje. Sazrio je u igrača svijetske klase. Ali, on i dalje ima neke gluposti od prije, naprimjer on ujutro kad se probudi prvo što uradi jeste da napravi frizuru, zatim na trening, pa naveče u disko sa djevojkom. Ali i pored toga on je jako važan za nas, ne samo kao igrač već i mnogo više. U subotu sto je učinio je nadahnuo nas je sve. Sad sve izgleda puno bolje i lijepše“ , rekao je Hoeness.

Za velike klubove poput Reala, Man Utd-a i Chelsea poručujem da slobodno mogu odustati, jer će se truditi bez ikakvog napretka

„Upravo ista situacija je bila i kod Ribery'a, Real je probao pa se zna šta su na kraju dobili, a to je 'krvav nos'. Moraju naučit da kad imaju posla sa Bayernom da to nije nilamo laka stvar.“

By: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar