srijeda, 3. kolovoza 2011.

Hitzfeld: "Osvojiti naslov prvaka Njemačke neće biti lak posao!"

Bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld nije sasvim siguran da će FC Bayern u nadolazećoj sezoni osvojiti naslov prvaka Njemačke. Kako kaže, ligaški konkurenti su iznimno jaki. Dok s druge strane, igrači Bayerna su iznimno motivirani za nadolazeću sezonu.

Nogometni trener Švicarske reprezentacije Ottmar Hitzfeld nije sasvim siguran da će nogometna sezona Bundeslige za Bayern ići sasvim glatko. Istina, njegov "bivši klub je favorit", izjavio je Hitzfeld u razgovoru za München Merkur. "Ali nije sasvim siguran da će sezona za Bavarce ići sasvim glatko, ili da će postati gospodari velikih granica."

62-godišnjak koji je zaslužan za 23 osvojena naslova bivšeg kluba, vjeruje da bi također njegov bivši klub Borussia iz Dortmunda mogla Bavarcima još jedanput biti prepreka na putu. "Vjerujem da će u prvenstvu Dortmund gazti njehovim stopama", izjavio je bivši trener Bayerna. "Ove sezone osvojiti naslov prvaka Njemačke uz mnoštvo konkurenata, gdje također spada i Leverkusen, će biti iznimno težak posao."

Razlog zašto smatra da je FC Bayern favorit za osvajanje naslova, je upravo zbog novog trenera Juppa Heynckesa i njegove uspješne politike. "Jupp Heynckes i FC Bayern savršeno pristaju jedno drugom", izjavio je Hitzfeld. "Prije dvije godine svoju inspiraciju je pronašao u Bayernu, da bi potom prešao u Bayer gdje je također odradio vrhunski posao."

Hitzfeld se akođer dovezao teme o svom bivšem igraču Bastianu Schweinsteigeru, koji je prošlu sezonu završio uz nimalo zadovoljavajuće performanse, posebice nakon što se na SP u Južnoj Africi s Njemačkom reprezentacijom izkazao u velikom svjetlu. "Bastian je izvaredan igrač, tehnički vježt, kao i taktički vrlo potkovan. On je mozak ove ekipe i zasigurno je da će biti od velike važnosti ove sezone", rekao je Hitzfeld. "Schweinsteiger je apsolutna svjetska klasa i u rangu je s igračima poput Xavia i Inijeste."

Hitzfeld koji je sa Dortmundom kao i s Bayernom osvojio Ligu Prvaka, gaji posebne ambicije za nadolazeću sezonu. Kako kaže uopšte ne sumnja u to da bi Heynckes sa svojom ekipom u nadolazećoj sezoni mogao upravo dospjeti do finala Lige Prvaka koje se igra na Allianz Areni. "Zašto ne. Optimističan sam. Bayern će učiniti sve kako bi ostvarili ovaj cilj", zaključio je Hitzfeld.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar