srijeda, 3. kolovoza 2011.

Heynckes savjetuje Löwa

Trener Bayerna Jupp Heynckes savjetuje selektora njemačke reprezentacije Joachim Löwa da prebaci Philippa Lahma na lijevu stranu a da na desnu stranu ubaci mladog Schalkeovca Benedikta Höwedesa...

Nakon što je u Bayern došao Rafinha koji igra desnog beka, kapiten Bayerna Philipp Lahm prebačen je na staru svoju poziciju - poziciju lijevog beka.

Mnogi stručnjaci kažu da je to Lahmova prava pozicija, tako misli i Bayernov trener Jupp Heynckes no prema njemu postoji još jedan razlog zbog kojeg će i njemačka reprezentacija imati koristi da Lahm igra lijevo: "Prebacivanjem Philippa Lahma na poziciju lijevog beka trebalo bi također odgovarati i za Jogi Löwa jer tako bi se riješio višegodišnji problem." , rekao je 66-godišnjak za "Sport Bild".

Dok u Bayerna na desnoj strani obrane sada čvrsto stoji Rafinha, u njemačkoj reprezentaciji ima nekoliko igrača sposobnih za tu poziciju. Andreas Beck (1899 Hoffenheim), Sascha Riether (1. FC Köln), Christian Träsch (VfL Wolfsburg) i Gonzalo Castro (Bayer Leverkusen) očekuju da će dobiti priliku.

No, trener Bayerna Heynckes za desnoj strani DFB-tim predviđa čovjeka koji je zapravo centralni branič - Benedikta Höwedesa (Schalke 04). "Sada može Benedikt Höwedes igrati na desnoj, on je po meni na toj poziciji također vrlo jak."

Izvor vijesti - Preveo: samir-ko-saki

Nema komentara:

Objavi komentar