petak, 29. srpnja 2011.

Službeno: Juergen Klinsmann novi trener Amerike

Bivši nogometni trener Bayerna Juergen Klinsmann danas je i službeno postao novi trener reprezentacije Amerike.

Juergen Klinsmann, koji trenutno sa svojom porodicom boravi u Kaliforniji, postpisao svoj osmi WM-ugovor, čiji će se detalji objaviti u ponedjeljak na press-konferenciji za novinare. Svjetski prvak iz 90-tih i bivši trener Bayerna na kormilu reprezentacije Amerike zamjenio je Boba Bradleya.

"Ponosam sam i počašćen što sam dobio ovu priliku, koju ću s uzbuđenjem početi obnašati. Veselim se pripremama ekipe za SP 2014. godine. Ovo je veliki zadatak, kojeg ću odmah krenuti obavljati", rekao je Klinsmann, koji je u subotu napunio svoj 47 rođendan. Njegov debi na kormilu Amerike će biti već 10. augusta u utakmici protiv Meksika. Vrijedno pomena da je Klinsmann 2009. godine nakon samo 9. mjeseci na mjestu trenera Bayerna zbog neuspjeha odpušten.

Predsjednik Federacije SDA-a Sunil Gulati pozdravio je novog izbornika. "Iznimno smo zadovoljni što je Jurgen naš novi trener. Bio je veliki igrač, koji ima iskustva i znanje za nas. Sigurno da će nam pridonijeti veliku kvalitetu", rekao je Gulati.

Također i trener Njemačke reprezentacije Joachim Loew je pozdravio ovaj čin. "Sretan sam zbog Jurgena što je pronašao novi izazovi želim mu mnogo uspjeha. Prema poznavanju Juzrgena odmah će krenuti s obavljanjem zadatka."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar