četvrtak, 2. lipnja 2011.

Takashi Usami na korak prelaska u Bayern

Kako prenose Japanski mediji, tinejdžera Takashia Usamu samo korak dijeli do prelaska u Bayern

19-godišnji ofenzivni veznjak Gamba Osake, predviđen je kao najsjajnija zvijezda mlade generacije japanaca, te se povezivao s mnoštvo europskih velikana.

Međutim, Bavarci su se našli kao glavni adut za osiguravanje njegovih usluga, te vijest o njigovom interesu je potvrđena od strane oba kluba..

"Ništa nije još gotovo, ali Usami u ogovoru ima klauzolu, ako pristine ponuda od nekog kluba iz inozemstva, te ako on želi preći tamo mi ga ne možemo zaustaviti", rekao je sportski direktor Gambe Hiroyasu Yamamoto za "Kyodo News".

Usami, koji se trenutno nalazi na treningu Japanske reprezentacije koju očekuje potencijalni debi protiv Češke Republike, u letvrtak su prenijele Kyodo News, te kako je Usami usmjeren ka transferu u inozemstvo.

Na pitanje o svom "transferu u Bayern", Usami je odgovorio: "Ako imam priliku odlaska u Europu neću se dvoumiti, ali ja sam još uvijek mlad te nemam na to pitanje nikakav komentar."

Pojedinosti o mogućem transferu nisu još objavljene, ali u Japanu se spekuliše kako bi odštetna cijena mogla doseći cijenu od 5. miliona eura.

Međutim, Gamba Osaka namjerava zadržati kontrolu nad ugovornim pravilima igrača.

Klubovi iz Serie A, Cesena i Palermo, kao i klubovi iz Engleske, Španjolske i Rusije navodili su se kao moguće odštedište za mladog ofenzinog veznjaka...

Detalji "mogućeg" transfera se očekuju nakon utakmice protiv Češke, ali podrazumjeva se da bi Usama prije prelaska u Njemačku, trebao odraditi još polusezonu u dresu Gambe.

Prema izvjeću Sport Hochia, Usami je ispred mnoštvo velikana koji su mu se udvarali izabrao upravo FC Bayern München..

Ukoliko sve prođe kako treba, Usama bi nakon Shinji Kagawe, Makoto Hasebe te mnogih drugih, bio najnovije pojačanje Bundeslige iz Japana.

Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar