četvrtak, 2. lipnja 2011.

City traži odštetu od 20 miliona eura za Boatenga!!

Bavarci su novi mjesec u godini započeli veoma uspješno.Istovremeno je potvrđen dolazak Rafinhe te Manuela Neuera u redovima minhenskog Bayerna.

Time su dobili iskusnog igrača na poziciji desnog beka kao i izvanrednog golmana.Ostala je samo još jedna kritična tačka - pozicija štopera.Bayern upravo traži idealnog saigrača za Holger Badstubera (22).Glavni kandidat na toj poziciji je njemački reprezentativac Jerome Boanteng.

Kod Bayernovih igrača Boateng uživa enorman respekt. Igrači koji ga poznaju iz reprezentacije govore o njemu sa najvišim respektom. Oni hvale njegov karakter ( od samog pojavljivanja ga dijele svjetovi od njegovog skandaloznog polubrata Kevina-Princea ) – i njegovu kvalitetu na terenu.

Veliki plus 1,92m visokog gorostasa je u reprezentaciji bio i njegov veliki hendikep: zato jer je u odbrani polivalentan rijetko je igrao na njegovoj najboljoj poziciji štopera. Ali u Munchenu centralni dio odbrane treba novi elan – Boateng bi trebao tu rupu zatvoriti. Ništa ne šteti to da on može pomoći i na bekovskim pozicijama.

Međutim, njegov sadašnji klub Manchester City, zahtjeva čak 20 miliona eura odštete!!Engleski prvoligaš je u više naleta naglasio kako ne želi nužno prodati njemačkog reprezentativca:

"Imamo velike ciljeve sa Jeromeom.On igra veliku ulogu u našim daljim planovima i nije na prodaju", izjavio je sportski direktor Manchester Citya Mike Rigg početkom prošlog mjeseca.
Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar