subota, 18. lipnja 2011.

Pet bavaraca u borbi protiv Vidala

"Vidal bi trebao ostati u Vicekusen.Dobro smo postavljeni po sredini terena."

Tako je glasio jedan od najnovih komentara na oficijalnom forumu bavarskog velikana.Međutim, mnogi navijači Bayerna dijele isto mišljenje kao korisnik i navijač „Badstabber“.

Mnogi navijači trenutno diskutuju jednu temu:"Dali je Vidal uopšte potreban?"

Jasna je činjenica da su bavarci zainteresovani za mladog čileanca.Prva ponuda od 10 miliona eura odštete odbijena je od strane Leverkusena.Njemački dnevni list "Bild" navodi kako su bavarci pripremili još bolju ponudu za reprezentativca Čilea.Razlog zato je što u njega vide idealnog saigrača za Bastian Schweinsteigera.

Međutim, za poziciju pored njemačkog reprezentativca bore se i drugi igrači Bayerna.Pored Luiz Gustava, za ovu poziciju se bore još Anatolij Timoschtschuk, Danijel Pranjić, Toni Kroos kao i David Alaba.Vidal kao novi član Bayerna nebi prijao s pomenutim igračima Bayerna.

Novi trener Jupp Heynckes pohvalio je 23-godišnjeg čileanca, s obzirom na njegovu borbenost po sredini terena.Takav je igrač nedostajao bavarcima nakon odlaska Marka Van Bommela.

Vidal je kvalitetan igrać.Pored njegove borbenosti i tehnike na terenu, čine ga i druge osobine.Njegov odličan pregled na terenu kao i precizne lopte bili su garant Leverkusenovog uspjeha tokom prošle sezone.Time ispunjava sve kriterije koje se na nivou Lige prvaka očekuju od strane defanzivnog centra.
Izvor vijesti - Preveo: eco87

Nema komentara:

Objavi komentar