srijeda, 1. lipnja 2011.

Lahm očekuje povratak na svoju prirodnu poziciju!

Kapetan Bayerna Philipp Lahm očekuje da će slijedeće sezone zaigrati ponovnpo na lijevom beku.

"Od Bayerna, još uvijek nisam dobio poziv da se vratim na svoju poziciju. Ali, mislim da ću nakon dolaska Rafinhe tamo i zaigrati", izjavio je 27-godišnjak u srijedu na Francfurt konferenciji za novinare... Transfer bivšeg igrača Schalkea za 5. miliona eura iz Talijanskog prvoligaša Genoe je sve izvjesniji.

Lahm je preimenovan na poziciju desnog beka prije dvije godine. Nekoliko igrača je pokušalo biti adekvatna zamjena na desnoj strani, nisu uspjeli, te je Lahm odlučio preći na poziciju desnog beka. Zadnje izmjene su bili Diego Contento i Danijel Pranjić, dok je ponekad i veznjak Luiz Gustavo zaigrao kao lijevo bek. Uz dolazak Rafinhe problem novog trenera juppa Heynckesa će vjerovatno biti riješen. Pogotovo zbog toga što mnogi drže spiku kako Lahm bolje obavlja poziciju lijevog beka nego li desnog.

Kapetan će vjerovatno u srijedu napraviti prelom strana. Njemački trener Joachim Loew je najavio kako će Lahma i u reprezentaciji prilagoditi povratku na svoju prirodnu poziciju. Loew ne želi da Lahm između kluba i reprezentacije često mjenja pozicije. Lahm je naglasio također kako je u prošlosti imao nekoliko propusta, baš zbog te činjenice česte promjene. Njegova budućnost će se vjerovatno orijentisati i u klubu a i reprezentaciji na poziciji lijevog beka.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar