ponedjeljak, 27. lipnja 2011.

Heynckes: "Bayern je veći klub od Reala"

Novi trener Bayerna Jupp Heynckes počeo je svoj treći mandat u Münchenu i obećava osvajanje naslova prvaka Njemačke te time pridaje i izazov na Borussiu Dortmund, dok s druge strane u javnost iznosti svoju ljubav prema FC Bayernu.

"Osjećam se kao da sam došao kući", rekao je 66-godišnjak nakon pvog održanog treninga uz samo 7 profesionalaca. Povratnik u Bavarsku, uz nove igrače Rafinhu, Nilsa Petersena, kao i Bastiana Schweinsteigera kaže. "To je emocionalna stvar. Ovdje, u FC Bayernu osjećam se poprilično jako dobro."

Heynckesu kako kaže Bayern je više prirastao srcu od bivšeg kluba Reala iz Madrida s kojima je osvojio naslov Lige Prvaka 1998. godine. "Jednom sam u Madridu rekao da je za mene FC Bayern najbolji klub u Europi. Nisu dobro primili, bilo im je krivo."

Heynckes koji je zadnji put, tačnije svoj drugi mandat na klupi Bayerna bio je u sezoni 2008/09, kaže da se u München nije povratio kako bi tu završio svoju trenersku karijeru, već da se još dobro pozabavi sa starim kolegom i predsjednikom Bayerna Uli Hoenessom. Heynckesova namjera kao novi trener Bayerna je da nakon doba Louis van gaala uvede mir i mnogo stvari dovesti u red, barem vratiti s Bayernom trofej naslova prvaka Njemačke. "Bayern će ove sezone biti uveliko drugačiji nego li prošle. U to možete biti sigurni", najavio je.

Sportski direktor Christian Nerlinger dozvolio je da trener tokom prezentacije prida nekoliko riječi i za bivšeg trenera Louis van Gaala, ocijenivši ga kao: "nesporno kvalitetnog čovjeka kao trenera", istakao je.

Ono što je Heynckesu potrebno za nadolazeću sezonu je biti uspješan. U augustu sa čelne pozicije mora skinuti Borussiu iz Dortmunda. Ali sve to obavljati postepeno. "FC Bayern mora dokazati svoju sposobnost da ponovno bude vodeća ekipa i zauzeti pole position."

Heynckes svoje novo mjesto kao novi trener Bayerna preuzima u potpunosti u petak, kada se sa odmora povrade nekolicina igrača kojima je produžen odmor. Ekipa se ponovno "vraća na stazu", u kojoj jebila prije dvije sezone. Barem se od njih očekuje - osvajanje dvostruke titule, kao i zauzimanje mjesta u finalu Lige Prvaka koje se igra na Allianz Areni.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar