utorak, 9. studenoga 2010.

Nova "runda" u sukobu KNVB-a i Bayerna oko Robbena

Nema mira između Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) i minhenskog Bayerna u sukobu koji je eskalirao zbog ozljeda Arjena Robbena tijekom Svjetskog prvenstva...

Podsjetimo, dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, Bayernov liječnik, optužio je stručni stožer nizozemske nogometne reprezentacije da je tijekom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi ugrozio zdravlje i karijeru napadača bavarskog kluba davši mu da igra unatoč kompleksnoj ozljedi zadnje lože.

Bayern je nakon toga zatražio da KNVB dijelom snosi troškove Robbenova ugovora zaprijetivši pravnim akcijama. Robben još uvijek ne igra, a dvije strane izmjenjuju verbalne udarce.

Ipak, činilo se da ima pomaka nakon što je jedan od vodećih ljudi Bayerna Karl-Heinz Rummenigge nedavno rekao da se predsjednik KNVB-a Henk Kesler ispričao Müller-Wohlfahrtu.

"Ispričao se zbog posebno neprimjerenog tona spram našeg liječnika. Zbog toga sam napokon optimističan da ćemo riješiti naše probleme." , izjavio je Rummenigge očito se preračunavši.

Naime, javio se ispred KNVB-a Bert van Oostveen i poprilično oštro riječima nasrnuo na Rummeniggea:

"Umara me i on i njegovi komentari. Nismo u posljednje vrijeme raspravljali o toj stvari, a svakako ne i rekli da smo krivi za Robbenovu ozljedu. Niti ćemo to učiniti."

"Krivica ne može biti naša, a ne namjeravno snositi niti financijske kompenzacije Bayernu zbog toga što Robben ne igra. Situacija je komplicirana i nećemo više istupati u medije dok se ne riješi. Za razliku od gospodina Rummeniggea."

Nema komentara:

Objavi komentar