nedjelja, 1. svibnja 2011.

Rummenigge: "Schweinsteiger je pravi Šef"

Nakon pobjede nad Schalkeom od 4:1, Bastian Schweinsteiger u veznom redu pokazao se odlično u ulozi vođe - te prema mišljenju Karl-Heinz Rummeniggea dokazao se kao "pravi šef".

Također, prvi je na listi koji su ostvarili maksimalan dodir s loptom sa 121 kontaktom. Nakon verbalnog napada na novinare, gdje se prema izvješću prikazao kao pravi šef, 26-godišnjak je dokazao kako se njegove kvalitete vođenja ekipe nisu nimalo promjenile u odnosu na Svijetsko Prvenstvo koje se odigralo prošle godine u Južnoj Afici.

"Ne moram dokazivati baš ništa", Schweinsteiger je izjavio nakon utakmice. Pravi odgovor za njega je "pokazivanje onoga što osjećam." Izbor njegovih riječi prokomentirao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge koji je drugo poluvrijeme okarakterisao kao najbolje koje je odigrao ove sezone i rekao: "Bastian je bio pravi šef."

Schweinsteiger sa ekipom je čitavih 90. minuta "djelovao zabavno." Djelovali su kao zajedništvo. "Svaki igrač je bio u pokretu, ofenzivno kao i defanzivno. Bili su jako kompaktni."

Nakon zadnjeg zvižduka na utakmici, Robben nakon što je neki dan izjavio kako timu nedostaje vođa kao što je to bio Mark van Bommel, rekao je: "To nema nikakve veze sa Schweinsteigerom i Lahmom."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar