nedjelja, 1. svibnja 2011.

Neuer: "Moj cilj je da ostanem na prostoru Njemačke"

Golman Schalkea Manuel Neuer načinio je novi korak ka prelasku u FC Bayern München.

"Moj cilj je da ostanem na prostoru Njemačke", rekao je Neuer, nakon ligaškog poraza od 4:1, na pitanje da li je tačno da je ponuda iz Manchestera bila na stolu. Ipak, golman je priznao također da po pitanju njegove budućnosti ne djeluju samo on i Schalke, već i neki drugi klub.

Neuer je nedavno u Gelsenkirchenu javno izjavio kako ugovor kojim je vezan do 2012. godine neće produžiti. Sve je vjerovatniji prelazak u München. "Obje strane su relativno opuštene. Apsolutno smo bez ikakvog vremenskog pritiska. Danas je 30. april, a transfer lista traje do 31. augusta", rekao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. "Prvo ćemo vidjeti postoji li riješenje. Ako da, oke. Ali, ako pak ne, oba kluba će se morati pomiriti s tim", izjavio je rummenigge, osvrčući se na izjavu kako neuer neće otići u inozemstvo.

FC Schalke se u slučaju transfera Neuera nakon ove sezone nada velikoj transfer odšteti. "Ukoliko klub pokaže zinsteresovanost, odmah ćemo ga suočiti sa situacijom, bez obzira o kom se klubu to radilo", rekao je generarlni predsjednik Horst Heldt. "Ali, već sam naglasio kako nema drugih ponuda osim Bayerna. Prema tome, pregovaramo isključivo s FC Bayernom."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar