ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Ko je najbolji igrač Bayerna u sezoni 2010/11?

Sezonu 2010/11 Bavarci žele što prije zaboraviti. Rekordni Prvak Bundeslige nije uspio niti osvojiti DFB-kup, te uprkos kasnom preporodu završili bez srebrenog trofeja.

Nakon Svijetskog Prvenstva, neki igrači - Bastian Schweinsteiger i Philipp Lahm - borili su se kako bi povratili maksimalnu svoju formu, dok su drugi igrači - pogotovo Arjen Robben i Ivica Olić - dugo vremena proveli na pauzi zbog povrede.

Ove godine nije svaki igrač Bayerna doživio razočarenje. Ustvari, tri igrača Bayerna poboljšali su svoje performanse u odnosu na sezonu 2009/10.

U nastavku, Goal.com po abecednom redu izdvaja najbolja tri igrača Bayerna..

1. MARIO GOMEZ | Napadač

Godine: 23
Odigrano: 45
Golovi/Asistencije: 39/4
Kartoni:

4 0


Još uvijek je tu činjenica kako je njegova forma ponekad zbunjujuća. Naravno, jegovi golovi su i ne tako sjajni, ali isto tako bi se to moglo reći i u vrijeme Gerd Mullera. Činjenica kako je Mario Gomez dosegao čak 100 postignutih golova u Bundesligi, govori kako je učinkovitiji od legendi kluba Karl-Heinz Rummenigge i Giovane Elber, te postignutih 28 golva u ovoj sezoni također kako je učinkovitiji nego bilo koji drugi igrač Bayerna od sezone 1980/81, kada je Karl-Heinz Rummenigge uspio postignuti čak 29 golova.

Bayern je imao razočaravajuću sezonu, ali statistika ne laže: Bez Gomeza i njegovih golova, Bavarci sigurno da bi završili negdje na sredini Bundesligaške tabele.

2. THOMAS MULLER | Poluspic

Godine: 21
Odigrano:
47
Golovi/Asistencije: 19/17
Kartoni:

2 0


Mnoge zvijezde Bayerna nisu bile u mogućnosti pratiti naporan rad iz sezone 2009/10 te u međunarodnim takmičenjima posjedovati jednake kvalitete, ali Muller je rijetka iznimka. Nekoliko sedmica početkom sezone borio se s umorom, ali nakon kratkog predaha i ulazaka s klupe ostvario je veliko poboljšanje ove godine.

Uvijek svestran, kao prijetnja asistencijama i golovima, Muller je briljantno zamjenio Arjen Robbena tokom prvog dijela sezone. Nakon povratka Holanđanina, Muller se pridružio Gomezu kao partner te odigrao važnu ulogu u preporodu Bayerna na kraju sezone.

3. FRANCK RIBERY | Krilni igrač
Godine: 28
Odigrano: 32
Golovi/Asistencije: 11/21
Kartoni:

6 0


Tokom zadnjih 18 mjeseci, Ribery je suočen s zabranom igranja u Francuskoj reprezentaciji, seks skandalu, te povredama. Ipak, uvijek je iz svega izlazio kao pobjednik. Svojom klasom, pogotovo u proljetnom dijelu, bio je od ogromne važnosti za Bayern, kako bi svoje performanse iz prvog dijela sezone okrenuli na bolje.

Pogubio je dosta svoje eksplozivnosti u brzini, ali uz golove i asistencije koje je pridao ova sezona je najbolja u karijeri Riberya. Francuz je sam sebi stvorio igru bez prevelikog oslanjanja na brzinu i snagu, te pritom godišnjom dobi održao stil igre. Prema ugovoru koji ga veže do njegove 32-godine, Ribery na lijevpj strani ima još mnogo toga za pokazati navijačima.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar