nedjelja, 15. svibnja 2011.

Kadeti Holandije pobijedili kadete Njemačke u finalu EP

Kadetska reprezentacija Holandije osvojila je Evropsko prvenstvo koje se igralo u Srbiji. U finalu su savladali Njemačku u Novom Sadu na stadionu Karađorđe sa viokih 5:2.

Samed Yesil, napadač Leverkusena, već u 8. minuti došli su u prednost. Tonny Trindade de Vilhena izjednačio je u 23. minuti, ali Njemci su devet minuta poslije preko Okan Aydin, još jednog igrača Leverkusena ponovo došli u prednost.

Nije dugo trajala, jer je dvije minute poslije grešku golmana Njemačke iskoristio Vilhena, tako da je veznjak Feyenoorda svojim drugim golom ponovo izjednačio rezultat.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Memphis Depay, član PSV-a, doveo je u prednost Holandiju. Terence Kongolo, defanzivac Feyenoorda, povećao je vodstvo na 4:2 golom u 52. minuti.

Tri minute prije kraja utakmice Kyle Ebecilio postavio je konačnih 5:2. Veznjak Arsenala bio je najbolji igrač ovog Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina.

Za njemačku igrali su i dva Bavarca; Emre Can koji je bio kapten Njemačke odigrao je svih 90 minuta te Patrick Weihrauch koji je u igru ušao u 73 minuti.

Izvor vijesti - sportsport.ba

Nema komentara:

Objavi komentar