ponedjeljak, 16. svibnja 2011.

Andries Jonker - uspješno obavljen zadatak

Kada je Andries Jonker preuzeo momčad Bayerna imao je minimalni cilj za ostvariti a to je treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Uprava Bayerna bojeći se mogućnosti neigranja u Ligi prvaka sljedeće sezone je dala otkaz tadašnjem treneru Bayerna Louisu van Gaalu jer su smatrali da Nizozemac više ne moze postići ono što se od njega tražilo.

Nasljedio ga je A. Jonker i obavio zadatak na najbolji mogući način. Jonker je osvojio 13 od mogućih 15 bodova te Bayernu donio toliko željeno treće mjesto. U posljednjih pet utakmica momčad pod vodstvom A. Jonkera je ostvarila četiri pobjede i jedan neriješen rezultat uz briljantnu gol razliku od 20:5.

Bayern je ostvario uvjerljive pobjede protiv Leverkusena (5:1), Schalkea (4:1) i St. Paulia (1:8) što samo dokazuje da je Nizozemac obavio sjajan posao.

"Vrlo sam zahvalan Jonkeru. Uradio je odličan posao. Posljednja tri tjedna su bila uistinu zabavna", pohvalio je predsjednik Bayerna Uli Hoeness Andriesa Jonkera.

Također je pohvala došla i od sportskog direktora kluba Christiana Nerlingera:

"Pronašao je pravi pristup i uspio pronaći motivaciju na treninzima".

S druge strane Jonker je izjavio da ima drukčiji način vođenja momčadi od van Gaala te da je bio izrazito zadovoljan kako je momčad trenirala pod njegovim vodstvom:

"Moj način je drukčiji od van Gaalovog. Vrlo sam zadovoljan kako su igrači trenirali i kako su se pripremali za utakmice".

Nakon ove uspješne kratke epizode Jonker će preuzeti drugu momčad Bayerna. Nadalje, Jonker je izjavio da nema mjesta za slavlje jer su tek ostvarili minimalni cilj ove sezone:

"Na kraju nismo ništa osvojili ali smo ostvarili minimalni cilj. To nije razlog za veliko slavlje. Bayern mora uvijek igrati za naslov a ne za drugo ili treće mjesto".

Na kraju možemo kao navijači Bayerna samo zahvaliti Andriesu Jonkeru što je u najtežem trenutku sezone uspio "probuditi" momčad te na taj način nam omogućiti da Bayern gledamo i sljedeće sezone u Ligi prvaka. VELIKO HVALA!

Izvor vijesti - bayern-cro.com

Nema komentara:

Objavi komentar