petak, 22. travnja 2011.

Uz Neurov dolazak - ko treba ići, a ko treba ostati u Bayernu?

S transferom Manuela Neuera sve je potvrđeno, dok pregovori s Fabiom Coentraom napreduju. Bayern na ljetnom prelaznom roku namjerava potrošiti veliku sumu novca. Osim toga, nekoliko drugih igrača se povezuje s Bavarcima, te koji traže svoje mjesto u Ligi Prvaka, koje mogu ostvariti u Münchenu.

U dolazak brojnih pojačanja, njemački rekordni prvak će se morati razriješiti nekijh igrača te osloboditi prostor dolasku. Neki igrači su previše mladi i neiskusni da bi igrali u Europi, dok se drugima ne garantuje kako će postati članovi Jupp Heynckesovog tima. Nastavkom, spominju se igrači koji bi trebali ostati, a koji ići u Bayernu.

Golmani:


Ime
Godine Trebali bi
HANS-JORG BUTT
36 Ostati
ROUVEN SATTELMAIER
23 Ostati
THOMAS KRAFT
22 Otići
Dolaskom Manuela Neuera na ljeto, Bavarci će na golu imati svjetsku klasu. Ali, kako bi osigurali svoj uspjeh u nadolazećoj sezoni, Bavarci se trebaju usmjeriti ka obrani. Nedavno, Butt je izjavio kako na kraju sezone odlazi u penziju, ali ukoliko nova ponuda zadovoljavala, on može ostati u klubu kako bi uspostavio sigurnost.. Iako talentovan, Thomas Kraft mora ići. On zaslužuje priliku za razvijanje, te sigurno to neće moći osigurati ako bude stajao iza leđa golmana najboljih svjetskih klasa.

Obrambeni igrači:


Ime
Godine Trebali bi
PHILIPP LAHM
27 Ostati
HOLGER BADSTUBER
22 Ostati
DANIEL VAN BUYTEN
33 Ostati
DIEGO CONTENTO 20 Otići
DANIJEL PRANJIC 29 Otići
BRENO 21 Otići

Kao kapetan Bayerna i Njemačke reprezentacije, Lahm bi trebao pokrenuti stvar, Badstuber je dosegao vrh ove sezone, te pokazao kako bi mogao biti od pomoći novom treneru Jupp Heynckesu. Uz obrambena pojačanja ovog ljeta, Danijel van Buyten neće biti starter, ali trebao bi ostati kao rezerva. Ipak, Bayern ima i druge centralne stopere, kao npr Breno koji je dvojben, te koji najvjerovatnije ovog ljeta ostazi u Sao paolo. Pranjić je dokazao kako je sposoban igrati na najvišoj razini u obrani, ali on isto može igrati na bilo kojoj poziciji veznog reda. Contento je tokom zadnjih nekoliko godiuna sazreo u sjajnog igrača, te bi mogao otići na posudbu.

Vezni igrači:


Ime
Godine Trebali bi
BASTIAN SCHWEINSTEIGER
26 Ostati
FRANCK RIBERY
28 Ostati
ARJEN ROBBEN
27 Ostati
ANATOLIY TYMOSHCHUK 32 Ostati
TONI KROOS 21 Ostati
LUIZ GUSTAVO 23 Ostati
MEHMET EKICI 21 Ostati
DAVID ALABA 18 Otići
HAMIT ALTINTOP 28 Otići
ANDREAS OTTL 26 Otići

Schweinsteiger, Ribery, Robben očito ostaju, s obzirom da je nedavno potpisao novi ugovor do 2015. godine isto tako ostaje i Kroos. Uprkos svojim godinama, Tymoschchuk se dokazao korisnim, te barem može očekivati da bi imao svoju ulogu u timu i slijedeće godine. Altintop je nezadavoljan svojim statusom zamjene, te ne želi biti samo zamjena za Robberya. Alaba bi trebao više vremena ostati na posudbi kako bi se razvio, dok Ottl jednostavno nije pokazao ono što se od njega zahtjeva. Sva trojica trebaju otići.

Situacija s Ekiciem (koji je na posudbi u Nurbrergu) i Luiz Gustavom je manje jasna, te zavise od igrača koje Bayern namjerava dovesti. Ukoliko Arturo Vidal dođe, Gustavo će postati višak. Ukoliko Eden Hazard dođe Ekićiu bi bilo bolje negdje drugdje igrati. Ipak, male su šanse da stignu zajedno Artiro Vidal i Eden Hazard, dok s druge strane postoji mogućnost i razlog da obojica stignu u München.

Napadači:


Ime
Godine Trebali bi
MARIO GOMEZ
25 Ostati
THOMAS MULLER
21 Ostati
IVICA OLIC
31 Otići
MIROSLAV KLOSE 32 Otići

Neki ga mrze, neki ga vole, Mario Gomez postiže golove. Uz pet Hat-trickova, osam golova u Ligi Prvaka, te 33 gola u 41 utakmici, statistika sama po sebi govori situaciju Gomeza.

U slučaju povrede Gomeza, Bayern nema druge kvalitetne opcije. Za Klosea se očekuje kako će napustiti Bayern ovog ljeta, te koji je u nadi kao će biti u formi za Euro 2012. godine. U međuvremenu, Ivica Olić sa 31-godinom vraća se sa teške povrede: sasvim sigurno je to kako neće imati zavidan tempo kao što je imao u sezoni 2009/10. Jedina opcija ostaje Thomas Muller, koji gotovo bez iskustva vodi napadačku liniju, ali zasigurno će i slijedeće godine biti starter tima.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar