petak, 22. travnja 2011.

Butt: "Louis van Gaal me smjenio iz ne tako dobrog razloga"

Golman Bayerna Hans-Jorg Butt po prvi put govori o tome kako ga je već bivši trener Louis van Gaal odbacio..

36-godišnjak sezonu je započeo kao prvi golman, ali to mjesto je izgubio nakon zimske pauze kada je umjesto njega na gol stao Thomas Kraft, uprkos njegovoj dobroj formi.

"Nisam mu dao nikakav povod za to - (da stavi Krafta). Bilo je to jako teško shvatiti. Nije mi pokazao put kako da povratim svoje mjesto u timu, tako da nisam ništa napravio. Nisam imao šanse", rekao je bivši golman Leverkusena.

Butt smatra kako je odluka Louis van Gaala o rotiranju obrambene linije dovela do toga da je Bayern u konačnici početkom mjeseca s trenerom izgubio strpljenje, te privremeno na to mjesto stavio Andreisa Jonkera.

"Stalno se rotiralo u obrani. Ne samo na golu, nego i na centralnom mjestu obrane kao i na lijevom beku. Jedini koji je ostao na mjestu je Philipp Lahm. Kako možemo graditi samopouzdanje sa svim ovim rotacijama?"

Golman je ponovno stao na gol u početnom sastavu trenera Andreisa Jonkera, te tako čineći svoj prvi nastup u 2011. godini u nedvosmislenoj pobjedi od 5:1 prošle sedmice nad Bayer Leverkusenom.

Veteran Bayerna još uvijek nije odlučio da li se povlači ovog ljeta, ili će ostati na poziciji razvoja mladih igrača Bavarskog kluba.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar