petak, 1. travnja 2011.

Revolucija Bundeslige: Produžetci će biti ukinuti!

Nogometni navijači će od iduće sezone će mnogo više dolaziti na utakmice - te mnogo više i navijati.. Njemački nogometni savez lige DFL jednoglasno je donio odluku o ukidanju produžetaka za slijedeću sezonu. Ukoliko utakmica u roku od 90. minuta ne dobije pobjednika, automatski će dovesti do izvođenja penala.

Ovakav model se primjenjuje i u hokeju, gdje nakon završetka utakmice u propisanom roku, automatski dolazi do penala. Pobjednik nakon izvođenja penala dobiva dva boda, dok gubitnik za računicu dobiva tek jedan bod.. "Na početku profesionalni klubovi su odbacili ovu ideju, ali nakon pomne diskusije, na kraju su se ipak svi složili s tim", rekao je dužnosnik DFL-a.

Više snage-više zarade

Cilj ovo revolucionarnog pokreta i drastičnih promjena jeste da navijačima ponudi više uzbuđenja i zabave... Osim toga, menadžeri očekuju veću zaradu od TV-a iz reklamnih industrija.. Automatsko izvođenje penala primjenjeno je samo u profesionalnom nogometnom sektoru, ali ukoliko se ispostavi dokazano dobrim, primjenit će se i u svim amaterskim sektorima.

Ipak, predviđa se da drastične promjene DFL-a neće biti usvojene 1 aprila..
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar