subota, 23. travnja 2011.

Najava: Eintracht Frankfurt vs FC Bayern München

Ukupan skor je 20-19-42, a u Frankfurtu 17-13-10. Jesenas je bilo 4:1 za Bajern koji je u poslednjih osam utakmica pobijedio šest puta uz remi i samo jedan poraz i to prošle sezone u Frankfurtu sa 2:1. Ajntraht je postigao kao domaćin najmanje golova i to 12 i na čak osam mečeva nije postigao pogodak.

U poslednja tri meča kao domaćini su osvojili pet bodova, ali ako gledamo prethodnih sedam skor je 1-2-4. Trener domaćih Krištof Daum je pet od šest pobjeda protiv Bajerna ostvario kao domaćin, a jedina gostujuća je bila baš poslednja sa Kelnom u februaru 2009. kad je bilo 2:1 na Alianc Areni. Ajntrahtu nedostaje nekoliko prvotimaca, a uz ranije povrijeđenog Krisa neće biti Franca i Cavelasa za koje je sezona završena kao i Majera zbog pet žutih kartona. Štoperski tandem činiće Vasoski i Rus, lijevog beka igraće Keler, u veznom redu je najvaljen mladi Rode i u špicu Gekas i Fenin.

Bajern je u poslednjih pet kola osvojio 13 bodova i primio je samo tri gola na tim mečevima, a zanimljivo da Bavarci ove sezone nijednom nisu vezali dvije pobjede kao gosti. Bajern na poslednjih 25 gostovanja samo jednom nije primio gol dok je ove sezone u prvih 15 minuta postigao najviše golova u ligi i to 11 dok u istom intervalu Ajntraht nije postigao nijedan. Trener Jonker nema na raspolaganju suspendovanog Robena zatim Prnjića kao i Hamita Altintopa za koga je sezona završena. Bajern je najefikasniji tim lige sa 66 golova dok je Ajntraht u tom segmentu najslabiji sa samo 29 postignutih pogodaka.

Nema komentara:

Objavi komentar