subota, 23. travnja 2011.

Bayern umanjio šanse za plasman u Ligu prvaka

Bayern München današnjim remijem protiv Frankfurta umanjio šanse za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Tri kola prije kraja Bavarci se nalaze na četvrtom mjestu sa bodom zaostatka za Hannoverom.

Bavrarci su na stadionu Frankfurter Volksbank bili bolja ekipa, ali nisu uspjeli doći do pobjede koja bi ih odvela na četvrtu poziciju.

Prvo poluvrijeme je prošlo bez golova. Sebastian Rode, 20-godišnji veznjak, u 54. minuti doveo je Frankfurt u vodstvo. No, minutu prije kraja utakmice Mario Gomez iz penala postiže gol i donosi bod Bayernu.

Leverkusen se pobjedom nad Hoffenheimom zakovao na drugoj poziciji. Apotekari su do slavlja došli preokretom. Gylfi Sigurdsson doveo je goste u vodstvo u 28. minuti.

Do kraja prvog poluvremena Leverkusen uspjeva izjednačiti preko Michala Kadleca. Pobjedu domaćinu donio je Arturo Vidal, čileanski veznjak u 51. minuti.

U gostujućem timu nije bilo našeg Sejada Salihovića, dok je Vedad Ibišević u igru ušao 78. minuti kada je zamijenio Peniela Mlapu.

Poslije današnjeg poraza St. Pauli može početi pakovati kofere za Cvajtu. Na njihovom trenu savladao ih je Werder sa 3:1. Domaći su dobro počeli, poveli su preko Fina Bartelsa.

No, u drugom poluvrenu uslijedio je veliki preokret. Prvo je u 50. minuti autogol postigao Markus Thorandt. Zatim je mrežu St. Paulija pogađalo Claudio izarro dva puta, u 73. i 75. minut.

Stuttgart je, može se slobodno reći, pobjedom nad Hamburgom osigurao opstanak. Cacau je pogađao u 6. i 88. minuti, a u listu strijelaca upisao se i Christian Gentner u 78. minuti.
Izvor vijesti - Sportsport.ba

Nema komentara:

Objavi komentar