petak, 29. travnja 2011.

Kahn: "Neuer je pravi golman za Bayern"

Dakle, tranfer Manuela Neuera u Bayern zavisi samo od dogovoru koji klubovi sada moraju dogovoriti...

Prema mišljenju legendarnog golmana Bayerna Olivera Kahna, transfer reprezentativnog golmana u Bayern će biti pravi korak u Neuerovoj karijeri..

Kahn: "Neuer je pravi golman za Bayern!"

Gostovanjem na "Sky90", na pitanje zašto je više na strani Neuera a ne na Krafta, odgovorio je: "Kraft je odličan dečko. Ali danas, u Bayernu za preuzimanje pozicije golmana određuje samo iskustvo. Potrebno vam je određeno iskustvo u nekom drugom klubu da bi krizu prevazišli. Sve to donosi Manuel Neuer."

Kahn smatra kako će uprkos protestima navijača protiv golmana Schalkea Neuer ubrzo pristići u Bayern.

"Bilo bi razumno riješenje kada bi on došao. Potrebno je samo obraniti dva do tri penala na treningu i svi će biti na vašoj strani. Kada bi uzimali mišljenje 75 od 80% navijača to bi bilo ovako: "Ima smisla dovesti Neuera, jer je na putu da postane svjetska klasa golmana."

Nakon nerješenog rezultata u Bremenu, Neuer je javno priznao da napušta Schalke. "Donio sam odluku. Ljudi koji bi trebali znati o tome, znaju. Dakle, sve je gotovo."

Neuer bi ove sezone sa Schalkeom mogao osvojiti prvi naslov. U finalu DFB-kupa protiv MSV Duisburg (21. maja), Schalke je veliki favorit. U Ligi Prvaka su napravili senzaciju u historiji nogometa. U Bundesligškom šampionatu, Plavi dečki drže samo prosjek uspjeha..

Ali, Bavarci bi svaku sezonu s Neuerom igrali za naslove, Dakle, Neuer bi na ljeto trebao pristići u München.
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar