četvrtak, 28. travnja 2011.

Bayern se okreće Lichtensteineru?

Sapunica o dolasku novih odbrambenih igrača u minhenski Bayern nikako da prestane. Mnogo igrača u medijima je vezano za Bavarskog giganta. Pored Van der Wiela, Fabia Coentraoa, Jerome Boatenga, Benedikt Howedesa, Jeremy Mathieua i ostalih na Bayernovu listu želja se kako navodi magazin "4-4-2" dodaje i Laziov Stephan Lichtsteiner.

Lichtsteiner igra za Lazio nepune 3 godine, i već je nakupio skoro 100 nastupa za tu momčad. Švicarac po desnom boku radi veoma dobar posao u Laziu te nije čudo što se javljaju interesi velikih klubova za njega.

Bavarci aktivno traže nove igrače.

Mnogo glavobolja ove sezone donijela je zadnja linija Bayerna kako navijačima tako i upravi tog kluba, tako da su čelni ljudi već počeli potražnju za novim licima u tom dijelu momčadi. Jedini odbrambeni igrač kojim se Bavarci mogu pohvaliti je njihov kapiten, Philip Lahm koji igra upravo na desnom beku, no ako bi Lichtensteiner ili neki drugi desni bek stigao u Bayern Lahm bi mogao igrati na poziciji lijevog beka koja mu je bila odredište nekoliko sezona prije.

Švicarac sa svojim aktuelnim klubom ima ugovor do 2013. godine, a odšteta koju bi Rimljani tražili za ovog igrača iznosi 8 miliona eura, što Bayernu ne bi trebalo predstavljati veliki problem. Za ovog igrača se također interesuje i Juventus iz Torina.



Izvor vijesti - Preveo: Nevzudin

Nema komentara:

Objavi komentar