subota, 12. ožujka 2011.

Louis van Gaal motivisan: Da li će otići ponosan?

Borba prije odlaska. Louis van Gaal na kraju sezone Bayern želi napustiti uzdignute glave. "Želim otići ponosan. Nadam se kako ovaj klub još uvijek mogu ostaviti na povoljnom mjestu. Također, ovo je i moja čast", rekao je trener.

U utakmici protiv HSV-a, Louis van Gaal se želi iskupiti nakon tri bolna poraza. Ukoliko ne uspiju, i sam zna kako će rekorder i on biti u "opasnoj situaciji."

"Moramo pobjediti sve utakmice", rekao je 59-godišnjak. Kapetan znajući igru Hamburga, te kako se nalazi u sličnoj dilemi o odlasku trenera, slijedi konačnica. "Moramo se pakleno boriti za bodove. Svako je upozoren, svako ima odgovornost. Želimo da FC Bayern igra u Ligi Prvaka", agresivno je najavio Lahm.

Louis van Gaal je u svojoj prvoj konferenciji nakon bornih dana izrazio razočarenje: "Žalosno je što neću moći nastaviti svoj posao. Ali, vjerovatno je to za obje strane razumno riješenje. Možda je ipak bolje za ovaj klub da odem. Jer zaista, razlike su prevelike."

Sada idemo isključivo na klub. "Bayern je veći od Louis van Gaala - ali i od uprave", rekao je Holanđanin. Na ljeto planira jednogodišnju pauzu rada, "ali najprije želi pdigurati postizanje minimalnog cilja sezone ili zadovoljavajući učinak.

"Svaki igrač želi nešto učiniti za mene, to znam", rekao je Louis van Gaal, "Rukovanje s obzirom na okolnosti neće biti lako igračima."

Lahm je prilično siguran kako je odnos između ekipe i trenera još uvijek dobar: "Naš rad s trenerom nastavljamp kao i inače." Kapetan je uručio žalbu trenera na ispravci taktike, te upozorio: "Kao tim moramo defanzivno razmišljati." Suspendiranog Brena vjerovatno će zamjeniti Luiz Gustavo. "Moramo baciti sve karte na stol, da bi se protiv hamburga i Inter Milana vratili pobjedničkim stazama", poziva predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Kaos u HSV-u nije manji nego u Bavarskoj. Trenutni trener Armin Veh najkasnije odlazi krajem sezone. Bernd Hoffmann je dao otkaz već 31 decembra, da bi novi sportski direktor
Frank Arnesen doveo tek jedno pojačanje. Postavlja se dramatično pitanje: Šta slijedi? Utakmica u Münchenu čini se kako je samo zabava: "To je duel dvije uzdrmane ekipe", rekao je Veh, ali ne očekuje predaju. Ipak Kamburg ostaje u borbi za peto mjesto, koje vodi u Euro Ligu.

Nedostatak motivacije zbog odlaska Veha, neće nedostajati. "Mislim da ne", rekao je. Kao izgovor igračima dao je za haos kluba. U pitanje se dovodi funkcionisanje ekipe nakon oproštajne najave. Ipak, sada se nagađa da će Veh otići čak i ranije. Kao privremeno rješenje spominje se pomoćni trener Michael Oenning..
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar