petak, 11. ožujka 2011.

Lahmov apel obrani: "Previše smo neoprezni"

Kapetan Bayerna Philipp Lahm pozvao je svoje suigrače za više opreza u obrani. Ipak, kako smo navikli: Čak i protiv HSV-a trener Louis van Gaala ćeka iznenađenje.

Kriza FC Bayerna - prije svega to je kriza obrane: u tri zadnje utakmice primili su sedam golova , nakon 25 kola od početka Bayern je već primio 32 gola. Dva više nego u cijeloj prošloj sezoni. Posebni alarm obrane: Bayern je u ovoj sezoni čak 13 puta primio dva ili više golova - Katastrofalni učinak!

Nije ni čudo što je Philipp Lahm piozvao svoje suigrače na više opreza u obrani. "Moramo kao tim defanzivno razmišljati. Moramo na vlastitoj polovini igrati s oprezom", rekao je Lahm u petak.

Njegova kritika: Igrači previše taktiziraju i gube loptu, umjesto da na svojoj polovini igraju mudro.. "Bez potrebno gubimo loptu, a kad je izgubimo skoro uvijek imamo problema. Takvo što se ne smije u budućnosti dešavati", rekao je Lahm.

Jer, isti problem se vuče kroz cijelu sezonu: Prebacivanje lopte iz obrane u napad radi se pogrešno, posbno kretanjem naprijed kada je izuzetno opasno. Lak i nakon utakmice protiv Dortmundam Lahm je po tom pitanju jasno kritikovao obranu: "Igramo s previše rizika. Kada imamo nazad loptu moramo napraviti brzi pregled terena."

Lahm je također položi žalbu treneru Louis van Gaalu na račun vrlo napadačke filozofije. U javnost je Lahm iznio kritiku kako kod trenera Louis van gaala na treningu vježbaju samo ofenzivne verzije, a ne obrambene..

Ponovno i ponovno Louis van Gaal se našao zbunjen zbog formacije: Protiv HSV-a Louis van Gaal sprema iznenađenje: Breno zbog crvenog kartona ne može igrati. Da li će kao stoperski tandem biti Tymoschchuk i Badstuber, Luiz Gustava staviti na poziciju šest, ili bi potrebnije bilo - jačati obranu?

Ukoliko nešto krivo pođe, vjerovatno će Louis van Gaal tražiti savjet...
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar