petak, 11. ožujka 2011.

100 utakmica u nizu: Lahm traje traje i traje!

Philipp Lahm je nogometna VW Buba - koja traje, traje i traje. U subotu, kapetan Bayerna će protiv Hamburger SV-a odigrati u nizu 100-tu konkurentnu utakmicu za rekordnog prvaka.

Za veliku seriju utakmica, 27-godišnjak je rekao: "Ponekad sam bio umoran ili povređen." Ni nakon Svijetskog prvenstva prošlog ljeta u Južnoj Africi, Lahm nije uzeo sebi mnogo oduška. Lahm je još uvijek igrao na desnom krilu, naprijed i nazad. Upravo to je razlog tog niza, kaže Lahm. "Morate biti redovni igrač, imati sreće sa povredama, ali i biti fer igrač."

Lahm je svoju seriju započeo 14 aprila 2009. godine u četvrtfinalu druge utakmice Lige Prvak protiv Barcelone. Lahm je odigrao čak 98 utakmica od prve do zadnje minute. Samo jednom ne cijelu, a to je bilo u pobjedi kupa od 5:0 protiv Rot-Weiss Oberhausen, kada ga je Louis van Gaal uveo pred kraj same utakmice.

Lahm spava mnogo, opušta se uz vježbe joge. Ozbiljniju povredu je imao tek 2005. godine, kada je zadobio prelom kosti i rastrtao ligamente u koljenu, koje su ga odstranile sa terena na neko vrijeme. Ali, 100-ta utakmica u nizu ne bi trebala biti kraj jedinstvene serije: "Nadam se da ću još uvijek igrati neke nadolazeće utakmice", rekao je Lahm - koji traje, traje i traje...
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar