utorak, 8. veljače 2011.

Eksplozivna situacija u Bayernu!

Nakon što su se vratili iz Katara gdje su bili na vježbama za drugi dio sezone, planirali su nadoknaditi veliki zaostatak s puno zadovoljstva. Ali, četri i pol sedmice kasnije u njima 'buhti' samo frustracija.

Faktor 1: Gazde Bayerna: Oni su razočarani, teško prihvataju činjenicu da u prvenstvu zaostaju čak 15 bodova iza lidera tabele, te da neigraju nikakvu ulogu - pa čak u pitanju se dovodi i drugo mjesto tabele.

"Sad moramo usmjeriti sve naše snage za minimalni cilj ove sezone, a to je drugo mjesto. Narednih nekoliko sedmica će da odluči mnogo toga", izjavio je sportski direktor Nerlinger.

Faktor 2: Trener Louis van Gaal je "ljut, razočaran i iznenađen", jer njegove zvijezde ne ostvaraju dobre nastupe u ligi.

Osim toga, tu su i kritike s druge strane. Naime, jučer nakon treninga zaustavio ga jedan navijač i priupitao zašto nije u obranu umjesto Tymoschchuka stavio Brena, dok mu je trener na to odgovorio: "Ti si papiga."

Također slično se desilo i prije jedanaest dana, kada je poprimio kritike od bivših igrača, od Oliver Kahna i Mehmet Scholla na račun prodaje kapitena Mark van Bommela gdje im je odgovorio kao i navijaču: "Lupate ko papige."

Faktor 3: Zvijezde Bayerna: Schweinsteiger - (koji umjesto svoje pozicije na 6 po zahtjevu trenera igra na poziciji 10) i Muller - (koji po mogućnosti igra kao na centru umjesto po krilnoj strani), žale se na trenutni polozaj u sistemu Louis van Gaala.

Tu je i Butt koji je zamjenut u drugom dijelu sezone sa mladim Kraftom bez ikakve potrebe. Također Breno, van Buyten i Klose su frustirani svojim položajem u klubu. Pogotovo i Hamit Altintop koji tek zaigra ukoliko su Ribery ili Robben povrijeđeni.

Eksplozivna situacija u Bayernu!!

U Bavarskoj se u zadnje vrijeme nalaze samo frustrirajuće činjenice! Nakon poraza u Kolnu od 3:2, Lahm je upozorio: "Ne smijemo dozvoliti još jedan poraz!"

Ukoliko stvari teku baš tim tokom, cijela ova frustracija prijeti utakmicom protiv Hoffenheima - nakon čega će 'možda' eksplodirati situacija u Bavarskoj!
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar