utorak, 4. siječnja 2011.

Van Gaal: "Luiz Gustavo se mora prilagoditi"

Louis van Gaal je novom igrači Luiz Gustavo poželio dobrodošlicu. Brazilac je sada kod nas, ali izrazio je već svoje najdraže mjesto, međutim on će u Bavarskoj biti svestran igrač.

"Mora najdraža pozicija je u veznom redu" , rekao je Gustavo, ali tu su već izazovi od strane kapetana Mark van Bommela, Bastian Schweinsteigera i Anatolija Timoschtschuka, pa bi Gustavo prema svemu u Münchenu mogao da zaigra kao štoper ili kao lijevi bek. Prema njeovim riječima odgovara mu bilo koja pozicija: "Svejedno mi je koje mjesto, uzimam bilo koje."

Ovog svestranog igrača Bavarci su doveli na zimskom prelaznom roku iz Hoffenheima uz odštetu od najmanje 15 miliona eura. "Mi smo doveli zaista izvrsnog igrača" , rekao je sportski direktor Christian Nerlinger, koji je u ponedjeljak navečer tek doputovao u Katar: "Njegova najdraža pozicija je mjesto 6. Ali on i pored toga može djelovati kao lijevi bek, štoper ili kao zadnji vezni igrač. MI smo sada u mogućnosti da uzvratimo u hitnim siguatijama."

Gustavo je u provj ligi započeo tretman treninga kao huligan i nasilnik sa također lijepim licem, ali Nerlinger izvještava: "On ima jako dobar mentalitet. On će ućiniti tim jako dobrim. Ali kada Brazilac po prvi put dođe u neki tim on se ponovno osjeća kao učenik koji treba da naući. To su potpuno raziličite filozofije."

Što je bilo i svjedok njegovo prvog dana treninga s novim suigračima, on je pridobio i pohvale ali oštrih kritika: "To je jedini način kako možete da naučite nešto novo" , rekao je Gustavo

Luiz Gustavo je uzeo broj 30 u prvom timu - to je njegova bila odluka. Njegova igra ne bi trebala biti teška. Pogotovo, jer se on "samo treba prilagoditi Bayernu" , rekao je Luis van Gaal.

U Hoffenheim je stigao iz drugoligaša Corinthiansa, tu se milionski pojačao, ali on mora težiti ka sve većem napredku: "Ja sam Brazilac. San svakog igrača je da nekad zaigra za svoju zemlju."
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar