utorak, 4. siječnja 2011.

DFL pregledava ispravnosti transfera Luiz Gustava u Bayern

Da li se transfer 23-godišnjeg Luiz Gustava iz TSG Hoffenheima odvijao po pravilima??

Hoffenheimovom sponzoru 70-godišnjem Dietmar Hopp prijeti kazna zbog 15-milionskog transfera. Njemačka nogometna liga DFL istražuje ispravnosti ovoga transfera: "DFL stoji po tom pitanju ispravnosti sa rukovodstvom 1899 Hoffenheima. Uprava nam je obećala predati dokumenat napretka u skladu sa tim transferom."

Kazna: Hopp je sudjelovao, bez ovjerenja o promjeni mandata. Da li je sponzor po ispravnosti izdao odobrenje da se progovara? Također na njegovoj strani je bio i menađer Hoffenheima Ernst Tanner.

U obzir su uzeti i navodi o izjavama druge strane. Bayernov predsjdenik 55-godišnji Karl-Heinz Rummenigge je izjavio: "Zahvaljujemo još jednom sponzoru Hoffeneheima Dietmar Hoppu, koji nam je dopustio izvođenje transfera na taj način."

Hopp je ovim činom povrijedio 50-to pravilo Bundeslige. Prema izjavi predsjednika Hannovera: "Prava i odlučivanja su u Hoffenheimu se izvode drugačije, nego kao što je to predviđeno. Bilo koji klub sa svojom odbrambenom linijom, ili koji se nalazi kao model Hoffenheima, to će uvijek biti zaobilazna činjenica."

Prema izjavi Hoppa u svoju odbranu kaže: "Transfer je izdat u skladu sa pravilima 50+1 člana. Kao glasnogovornik uprave bio sam u pregovorima isključivo zato, jer su Bavarci ponudili pregovaranja."

Ostaje da se vidi šta će istraga DFL-a da pokaže...
Izvor vijesti - Preveo: Taba

Nema komentara:

Objavi komentar