subota, 15. siječnja 2011.

Thomas Kraft novi prvi golman Bayerna!

On ne voli da, stavlja gel u svoju kosu, on ne voljno piše SMS, te ne drži mnogo do dugačkih noćnih party-a.

Thomas Kraft je drugi golman u Njemačkoj na odnosu na mnoge druge talenate u njegovom godistu. Taj korak ga sada vodi direktno na gol Njemačkog rekordnog Prvaka.

'Bild' vam sada predstavlja novog prvog golmana Bayerna! Koji će smeniti Jorga Buta sa pozicije prvog golmana, odmah po početku drugog dijela polusezone.

Kraft je došao sa 16 godina iz SG 06 Betzendorf u Minhen.

Umesto da se useli u internat Bayerna, on je odmah našao sebi svoj stan.

"Mislim da mi je to puno pridonijelo što sam postao samostalan", rekao je Kraft nakon samo pola godine. U Minhenu je morao da dozivi težak udarac sudbine, smrt njegovog oca Wolfvganga.

U Februaru 2006. god je već trenirao sa prvim timom, te je već tada u Bildu najavio: "Za četiri godine želim da budem na golu nekog Bundesligaša." Ipak, njegov cilj se ostvario tek nakon 5 godina treniranja.

Kraft prvi golman Bayerna!

Te je Kraft privatno ostao na zemlji, ali je i strastveni borac.

Prije dvije godine Thomas se oženio sa njegovom tadašnjom djevojkom Denise. Sa njom sada zivi u kući u Minhenu. Njih dvje imaju dva nova kućna ljubimca, dva psa Dina i Blakea.

Ali, tu je žena koja pozorno prati dešavanja oko Krafta, te će danas na stadionu pratiti njegov prvi debij na golu Bayerna protiv Wolfsburga, a to je: njegova Mama, Christel.

"Nju pred svaku moju utakmicu uhvati tolika trema, da jednostavno ne može gledati utakmicu pred TV-om, a ne na stadionu. Ali onda kada gleda moju utakmicu, tad mora da uzme tablete za smirenje", kaže Kraft.

Njegove jake predstave u utakmicama Lige Prvaka u Rimu (3-2), te protiv Basela (3-0), njegova mama je čula tek nakon završetka utakmice.

Za Krafta je ova utakmica protiv Wolvfburga utakmica svog zivota: "Ne igram fudbal da bi negdje stekao samo prijatelje ili već nešto treće. Te ne želim zavrsiti u drugoj ili trecoj ligi."

Od danas mora da se bori ,da ostane 1 golman Bayerna.
Izvor vijesti - Preveo: Emil

Nema komentara:

Objavi komentar